fbpx

18 martie 14

Știi să fii adolescent?

In acest articol dorim sa va prezentam parerea noastra despre adolescentii din ziua de azi. Chiar daca si noi suntem la aceasta varsta, fata de ceilalti adolescenti avem opinii diferite. In primul rand, dorim sa aratam faptul ca adolescentii zilelor noastre sunt diferiti de cei din generatiile parintilor nostri de exemplu.

Ei au un comportament rebel si cei mai multi se manifesta asa deoarece nu li se acorda atentia dorita sau pentru ca nu sunt intelesi de catre cei din jur. Adolescentii zilelor noastre uita de bunul simt si de „cei sapte ani de acasa”. Cei mai multi sunt atrasi de ideea de a fi la moda si vor sa para ceea ce nu sunt in anumite situatii. Sigur ca fiecare adolescent isi doreste sa fie in centrul atentiei si inteles de catre cei din jur insa te poti remarca printr-un comporament exemplar si printr-un limbaj elevat Cei mai multi dintre adolescenti sunt violenti si au chiar preocupari neadecvate varstei lor.

Majoritatea considera ca daca te imbraci dupa moda, fumezi, consumi alcool si ai o relatie esti „tare” si astfel te incadrezi cerintelor grupului remarcat prin popularitate. Noi nu avem aceeasi impresie si pentru a fi „tare” trebuie sa te remarci prin lucruri de valoare nu prin nimicuri de genul asta. Pentru a te simti bine in pielea ta, pentru a te descurca, pentru a avea prieteni in jurul tau si admiratie din partea celor din jur trebuie sa faci ce consideri ca este bine si correct. In primul rand pentru a fi un adolescent model, trebuie sa ai o baza culturala, trebuie sa fi mereu implicat intr-o actiune de dezvoltare psihica dar si fizica cum ar fi voluntariatul, sa fii tu insati.

Cateva sfaturi de urmat ar fi:

  • Nu dati atentie reprosurilor celor din jur la adresa voastra,
  • Pastrati-va calmul in orice situatie,
  • Ganditi inainte de a spune ceva de cel putin doua ori,
  • Cititi in fiecare zi ceva bun si frumos,
  • Iesiti cat mai mult cu adolescenti cu personalitati diferite chiar daca nu ii cunoasteti;de la fiecare aveti ceva bun sau mai putin bun de invatat.
  • Nu va canalizati atentia pe o singura persoana si activitate pentru ca in timp poate deveni obsesie care va va face sa suferiti mult iar la aceasta varsta, sentimentele ne dorima cel mai mult.
  • Chiar daca nu aveti pareri comune cu cei din jur cum ar fi parintii, prietenii, profesorii, cedati sau sustineti-va punctul de vedere pana la capat dar intr-un mod cizelat si fara limbaj sau comportament agresiv.
  • Toata lumea greseste si de aceea suntem de parere ca toata lumea merita o a doua sansa.
  • Insusiti-va un vocabular prin care sa faceti persoanele din jurul vostru sa se simta bine si creati-va un grup de prieteni adevarati pe care va puteti baza oricand.

Ascultati de doua ori mai mult decat vorbiti! A asculta pe cineva cu atentie este unul dintre cele mai bune moduri de a arata respect si de a construi o relatie. Oamenii nu mai au timp, rabdare sa asculte. Ascultati cu interes real ce au ceilalti de spus. Fericirea vine insa din interior, de la starea de spirit si poate fi controlata. Va puteti controla starea de spirit, o puteti imbunatati. Nimeni nu se inconjoara de oameni morocanosi iar daca veti sta asa mult timp, in timpaceasta stare se va transforma in tresatura de caracter negativa. Unii oameni spun ca a fi bun este un semn de slabiciune, total gresit, este o dovada de putere morala , de inteligenta sentimentala.

Este usor sa fii egoist, mincinos, nervos insa daca esti opus acestor lucruri devi un exemplu pentru societate.Nu mai petrece timp cu persoanele nepotrivite. Viata este scurta asa ca inconjoarate de oameni buni si prieteni adevarati. Niciodata nu incerca sa te bagi cu forta in inima cuiva iar daca cineva te minte, odata , de doua ori este pentru ca nu te respecta pe tine. Aminteste-ti mereu ca prietenii adevarati nu sunt cei ce sunt langa tine cand esti fericit, ci cei care iti sunt aproape cand iti este cel mai greu.

Nu te mai minti! Poti minti pe oricine din lumea intreaga, insa nu te poti pacali pe tine.

Nu mai trece cu vederea frumusetea bucuriilor marunte! Bucura-te de lucrurile marunte pentru ca intr-o zi te vei uita inapoi si vei descoperi ca ele erau de fapt lucrurile importante. Cele mai bune perioade din viata ta vor fi acele momente mici. Nu iti mai face griji, fii sigur pe tine .

Bucurati-va de fiecare raza de soare, de fiecare vorba frumoasa si imbratisare. Nu uitati sa zambiti in fiecare zi dragii nostri.

Maria si Sabrina, voluntari Vreau NLP! Romania


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

februarie 9, 2015

Condițiile succesului într-o carieră aleasă

Radu Sărăndan

iunie 25, 2014

Bucură-te de viață!

Radu Sărăndan

mai 11, 2014

Viaţa are gust şi fără droguri

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}