fbpx

15 mai 14

Arta de a pierde timpul

0  comments

Nu lasa pe maine ce poti face poimaine!” –  M.Twain
 
procrastinare  3Oare cati dintre oameni realizeaza faptul ca multe din neimplinirile lor se datoreaaza lipsei de actiune; a faptului ca amana la nesfarsit sa inceapa o activitate sau se opresc din actiunea lor undeva la ”mijlocul’’ drumului si apoi se mira ca au esuat.
 
”Arta de a pierde timpul, de a amana nejustificat inceperea unei actiuni, in special din cauza neglijentei sau a lenei se numeste in limbaj stiintific procrastinare.’’ P. Steel
 
Procrastinarea are un cost. Oare vrei sa-l platesti?
A te incapatana sa tunzi gazonul in curte in momentul cand casa ti-a luat foc e un cost prea mare, pe care sunt convins ca nu doresti sa-l platesti. Si cu toatea acestea, in alte conditii amani, fara sa-ti dai seama ca, intr-un anumit mod, generezi acest cost, chiar daca nu realizezi asta.
 
Timpul este una dintre resursele cele mai nepretuite ale noastre. Este singurul lucru din viata noastra care este ireversibil.procrastinare  1
 
”Time is  money’’ si multe altele J.
 
E foarte important in ce investesti timpul. Pentru aceasta este necesar sa stii ce doresti de la viata. Cand suntem tineri, avem tendinta sa credem ca avem mult timp si ca putem sa-l ”cheltuim’’ in mod iresponsabil. Apoi, pe masura ce ne maturizam, aflam ca timpul poate fi folosit pentru indeplinirea scopurilor si ca reprezinta una din cele mai importante resurse, daca decidem sa-l utilizam cu intelepciune.
 
Cand este buna amanarea?
Amanarea are si partile ei bune. In momentele in care suntem foarte obositi eficienta actiunilor noastre scade. O portie de odihna este binevenita.
 
Cum sa reusesti?
Oare de ce amani? Care sunt beneficiile pe care le ai din acest comportament?
 
procrastinare 2 2Chiar daca nu esti constient de asta, ai un beneficiu din faptul ca nu treci la actiune. Poate ca nu ai toate informatiile sau poate ca inca nu esti pregatit sa faci acest pas sau poate doar ai nevoie de o pauza. In momentul cand vei constientiza care sunt lucrurile pe care le pierzi din faptul ca amani sa treci la actiune si iti vei planifica strategia, vei reusi sa modifici ceva în modul tau de a actiona.
 
Procrastinarea nu inseamna numai faptul ca amani lucrurile, ci si ca faci acest lucru stiind ca este o greseala. Atunci cand procrastinezi, cu siguranta iti faci un deserviciu, chiar daca la inceput nu realizezi aceasta.
 
Actioneaza! Actioneaza! Actioneaza! Acum!
Trăiește viața pe care o dorești!
 
Dr. Radu Sarandan, Fondator Vreau NLP! Romania, Master Trainer NLP, vreaunlp.ro

Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

septembrie 7, 2020

Vizualizarea intenționată

Radu Sărăndan

august 16, 2019

Despre prietenie. Și smerenie.

Radu Sărăndan

august 16, 2019

”Roșu, galben și albastru”

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}