fbpx


Gura de Rai - Munții Bucegi


Localizată în Munții Bucegi, am realizat o călătorie imaginară în acea zonă. Doresc să ajung acolo și atunci vă voi povesti mai multe. Aici găsești mai multe informații despre acest loc.

Gura de Rai

Conectare cu Gura de Rai din Munții Bucegi.


Cetatea Piatra Roșie

     

Am urcat aproape 1h pe o cărare care începe aproape de Pensiunea Dacica (Sat Alun, Jud. Hunedoara, http://pensiunea.dacica.ro/ ). A fost dificil deoarece până acum nu am mai urcat de ceva vreme pe munte, însă frumusețea muntelui a șters toată greutatea drumului.

Aici puteți găsi mai multe informații despre zona respectivă: http://www.piatra-rosie.ro/

Cetatea Piatra RoșieMăgura Uroiului


     Situată lângă localitatea UROI (Jud. Hunedoara), m-am plimbat prin „pădurea” de lumânărică. A fost uimitor, o să vedeți și voi ceea ce am filmat!

Citeam că aici este habitatul natural al viperei cu corn. Wow! Bine că nu am avut o asemenea întâlnire (mușcătura ei este fatală, mai ales în absența serului antiviperin).  De acum înainte mă voi interesa mai mult despre fauna locurilor în care călătoresc, lucru pe care vă sfătuiesc să îl faceți și voi.

https://www.hvp.ro/obiective-turistice-hunedoara-simeria/rezervatia-naturala-magura-uroiului


Măgura UroiuluiPădurea de argint - Săcărâmb


     Situată în apropierea localității Săcărâmb (Jud. Hunedoara). Trăiești o senzație de pace, liniște ușurare când te plimbi prin aceasta pădure. Cred ca am stat vreo 2-3h in această liniște monumentală. Aveam impresia că mă plimb printr-o catedrală imensă străjuită de acești fagi argintii.

https://adevarul.ro/locale/hunedoara/tainele-padurii-argint-sacaramb-bantuita-spirite-bune-cautata-ezoteristi-centrul-energetic-izvor-tamaduitor-1_5602ba5ff5eaafab2cea6348/index.html

Pădurea de argint   Biserica Trăsnită

     Din nou la Săcărâmb, în vizită la Dl. Alexandru Pavel Tokar. Vă invit să ascultați aici câteva cuvinte despre Săcărâmb.

https://www.youtube.com/watch?v=qZJPheUoeTc

    Domnia sa a avut amabilitatea să mă primească și să îmi povestească despre Enigmele Săcărâmbului. De la el am urcat la Biserica Trăsnită de unde panorama este desăvârșită.

https://adevarul.ro/locale/hunedoara/foto-blestemul-bisericii-trasnite-sacaramb-ruinele-s-au-prabusit-nou-amintesc-incendiul-mistuitor-prefatat-catastrofa-1971-1_57968c605ab6550cb83270f9/index.html

Biserica Trăsnită


Intergallactica


     Conexiune cu Universul, cu celelalte lumi văzute sau nevăzute din jurul nostru. Nu suntem singurele ființe din acest Univers. Stai centrat în tine și lasă-te purtat în această Călătorie spre a descoperi ce există în interiorul tău și conexiunile tale cu Universul.

Intergallactica


Sub Cununi


     Un spațiu plin de energie iar drumul până acolo a fost presărat cu peisaje superbe, o să vedeți videoclipurile. Vă puteți caza la această pensiune: https://www.facebook.com/CasutaDinValeaRegilor/

     Este superb, gazdele sunt foarte primitoare, și de aici se pot face multe trasee.

     „În 1990, subsolul din zona Carpaților Occidentali a fost sondat de un satelit rusesc, care căuta situri antice și preistorice. Cu această ocazie, s-a descoperit un imens oraș subteran, întins pe o suprafață de peste 200 de kilometri pătrați, foarte bogat în aur.

     Referiri la acest oraș subteran se întâlnesc și în poveștile grecilor antici, care spun că în ținutul acesta locuia, în vremurile de demult, gigantul Typhon, închis sub pământ de către Zeus. 

     În Teogonia, Hesiod scria că Echidna, o creatură jumătate nimfă și jumătate șarpe, locuia într-o peșteră adâncă, făcută de zei, ce seamănă cu un palat strălucitor, de unde păzea întreg ținutul. De altfel, grecii antici considerau că în subsolul Carpaților Occidentali se afla Tartarul, lumea subterană în care au fost închiși titanii, primii zei, probabil fiind vorba despre acest uriaș oraș subteran... Acest oraș îngropat este predacic și e foarte bogat în aur. Specialiștii români au întocmit niște planuri de detaliu cu siturile subterane nedecopertate, pe care le-au strâns într-un dosar trimis Ministerului Culturii și Cultelor. O copie a planurilor a ajuns însă și la căutătorii clandestini de comori, care au relații puternice în zona clasei politice. Hoții știu acum cu exactitate unde să caute. În 1993 începe o amplă campanie de punere în valoare a cetăților dacice de la Grădiștea, care din păcate se întrerupe brusc, aparent fără motiv. Chiar au apărut discuții legate de scoaterea zonei din patrimoniul UNESCO, ceea ce ar fi o crimă la adresa națiunii.” (sursa: internet: https://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=76760&d=parcul-natural-gradistea-muncelului-cioclovina--m-tii-sureanu-orastiei)

Sub Cununi

     În drumul meu, m-am întâlnit cu o lăcustă foarte frumos colorată. Această întâlnire m-a făcut să meditez asupra modului în care Natura îmbină detaliile în Creație.

     În secunda nesfârșită, mi-am amintit că fiecare vietate are universal său, în care este fie un conducător puternic, fie un iepure... cu zile mai bune sau mai proaste... Am meditat asupra echilibrului perfect pe care-l are, asupra modului în care au fost desenate picioarele… în așa fel încât să-i ofere stabilitate și, în același timp, flexibilitate...

     Atunci când a sărit din nou, și și-a văzut de drum, pornind și eu din nou la drum, am realizat că nu vom reuși niciodată să cunoaștem, pe deplin, întreg universul celorlalte specii care ne sunt alături pe acest pământ și că, deși chipul acestei insecte părea atât de serios... posibilitatea ca ea să se privească vreodată-n oglindă și să creadă asta... e aproape o imposibilitate.

   

 M-am întrebat cum ar fi dacă ne-am da voie să trăim așa cum simțim și am fi ceea ce suntem, fără să ne gândim ce cred ceilalți despre noi, fără să ne judecăm pentru ceea ce vedem în oglindă...  


      Creația este Perfectă!


Sarmisegetuza 

Un loc care nu mai are nevoie de nici o prezentare.

Sarmisegetuza


   Lacul Iezer Ighiel

     Am ajuns la Lacul Iezer Ighiel ieșind din Ighiel (10km) pe un drum pietruit destul de distrus și îngust. Roagă-te înaintea călătoriei să nu întâlnești camioane pe drum venind din sens opus pentru că este destul de dificil de traversat 2 mașini. E nevoie de multă atenție și, dacă este posibil, de o mașină care să nu aibă garda jos. Cel mai bine ar fi să faci traseul pe jos și să te bucuri de frumusețea pădurii de fagi. Călătoria pe jos durează cam 4h dus-întors (cu mașina, cei 10km de drum dificil îi faci cam într-o oră).

     Când am ajuns la lac m-a uimit culoarea verdelui smarald și claritatea apei. Se vedeau bancuri de pești care înotau în voie. 

https://alba24.ro/foto-video-peisaj-de-poveste-in-alba-iezerul-ighiel-cel-mai-mare-lac-de-baraj-natural-pe-calcare-din-romania-588992.html

Lacul Iezer


Cetatea Fețele/Fetele Albe

     Este situată în apropiere de Sarmisegetuza Regia; se poate urca direct din șosea. Distanța este de aproximativ 2km și este un traseu uneori dificil. Pantele sunt destul de înclinate, așa că vei face un efort, dar merită. Cărarea te duce printr-o pădure de fag foarte frumoasă, care are o acustică deosebită (am înregistrat o cântare la tilincă), apoi se trece peste o vale care desparte pădurea de fag de pădurea de brad, care se continuă până la Cetate. Aici întâlnești un amalgam de Mesteceni si Brazi.

     Cum am umblat foarte mult prin această zonă, aș putea spune că Mesteacănul este un arbore omniprezent ? , și care este cumva reprezentantul acestei zone.

     „Aşezarea de la Feţele Albe este considerată unul dintre cele mai misterioase locuri din Munţii Orăştiei, tărâmul vechilor cetăţi dacice. Oamenii povestesc despre ielele care ar fi trăit în templele de la Feţele Albe şi despre pădurea bântuită care înconjoară şi ascunde ruinele. În fiecare vară, în preajma sărbătorii de Sânziene (24 iunie), la monumentele de la Feţele Albe sunt organizate excursii sau meditaţii.
     Acoperită aproape în totalitate de pădure, aşezarea a cuprins, în cele aproape trei secole de existenţă, zeci de locuinţe şi cel puţin două temple, dar şi un sistem de captare a apei prin conducte. Toate au fost incendiate şi demolate în timpul celui de-al doilea război de cucerire a Daciei, purtat de romani, iar de atunci vechea aşezare a rămas părăsită.

     „În noaptea de Sânziene se culegeau florile sălbatice ce cresc prin fân, pe dealuri, şi sunt bune ca leac pentru boli. Fetele purtau cununi de flori să se păzească de spirite şi tot atunci le erau aduse ofrande zeiţelor, la Feţele Albe“, povesteşte Lucreţia.
    Numele aşezării Feţele Albe a stârnit, de asemenea, controverse. Unii istorici au susţinut că provine de la culoarea albă a numeroaselor ziduri de calcar ce compun terasele. „Noi spunem, potrivit tradiţiei, că numele locului vine de la fetele albe la faţă care slujeau în cetate. Aveau feţele albe pentru că nu ieşeau niciodată din acel loc, nu se arătau lumii“, povesteşte localnica Lucreţia Râmbetea.”

     Mai multe informații despre povestea locului poți găsi aici:

https://adevarul.ro/locale/hunedoara/foto-povestea-cartierului-uitat-sarmizegetusei-fetele-albe-salasul-ielelor-poalele-cetatii-1_557afa7acfbe376e35380c92/index.html

Început de drum

Fetele Albe

Pădurea de Fagi

Cetatea Dacică Fetele Albe


Moara lu' Antone

    Situată în Sat Ludeștii De Jos, Nr. 1, Comuna, Orăștioara de Sus, jud. Hunedoara, Moara lu` Antone este una dintre ultimele mori pe apă din țară și este în perfectă stare. Este ultima moară rămasă în picioare, din cele 18 mori pe apă care au existat pe Valea Grădiștei și are o vechime de peste 120 ani. 

     Găsești toate informațiile legate de acest loc minunat pe site-ul: https://moaraluantone.ro/

Sunet de Liniște


Cheile Jiețului 

    Cheile Jiețului sunt formate de râul Jieț pe versantul drept al Munților Parâng și sunt situate în apropiere de orașul Petrila, județul Hunedoara.

     Impresii ale celor ce le-au vizitat: https://amfostacolo.ro/hotel9.php?d=cheile-jietului--masivul-parang&id=6743

     Aici găsești mai multe informații despre aceste locuri: https://muntii-nostri.ro/ro/povestiri/cheile-jietului-lumea-de-clestar

Cânt Jieț

Tilinca Jieț


Mânăstirea Zlatița

   Mănăstirea Zlatița este o mănăstire ortodoxă din România situată în satul Zlatița, comuna Socol, județul Caraș-Severin. Biserica mănăstirii este clasată ca monument istoric.

    Mai multe informații despre această mânăstire poți găsi aici: https://www.welcometoromania.ro/DN57/DN57_Manastirea_Zlatita_r.htm     Proiectul Șaman de Româniae există prin gândurile voastre, prin efortul pe care-l faceți pentru a evolua, și este susținut prin donațiile pe care le fac cei care simt și rezonează cu mesajul primit.

     Proiectul Șaman de Româniae există prin gândurile voastre, prin efortul pe care-l faceți pentru a evolua, și este susținut prin donațiile pe care le fac cei care simt și rezonează cu mesajul primit.

Donațiile se pot face prin transfer bancar în contul:

Donațiile se pot face prin transfer bancar în contul:

Radu Florin Sarandan

RO70BTRL03601201M54655XX (RON) 

Banca Transilvania

sau prin plata cu cardul:

Despre Proiectul Șaman de Româniae se spune că...

     Adela P.

~ Am ascultat cântecele. A fost o experiență minunată. În special mi-au plăcut cele de vindecare a copilului interior (până la 3 ani). Am recunoscut energia atât de dragă care m-a hrănit când am avut nevoie...

Iar „Rugăciune” și „Cântec pentru cei plecați” sunt extraordinar de sugestive... la fel și „Trezire”. ~

     Alina B. 

~ Sunt bine, chiar foarte bine. Câteodată simt că am nevoie de câte o împământare așa, că altfel îmi iau zborul. ? Să îți spun ce am experimentat! După întâlnirea noastră, am ascultat Cântecul nașterii (la început am simțit un disconfort în partea de jos a abdomenului, după care a dispărut), pe urmă am scris, după care am mers la ora de condus. Pe drum, am simțit o forță enormă care era în mine și ...... parcă emanam niște raze aurii. ? Nu le vedeam, ci le simțeam. Și, mergând pe trotuar, întâlnisem niște oameni, și parcă 2-3 din ei emanau aceleași raze calde și plăcute. Vreau să îți spun că pe urmă am condus foarte bine. De atunci energia mea e mai constantă. Nu mai oscilează ca înainte... ~

     Adina P.

Felicitări Radu! Excelent audio cel cu Trezirea: de la piele de găină, la stări de înăbușeală în piept și spre final zâmbet și ușurare. Săptămâna asta le ascult și pe celelalte! Mulțumesc! ?? ~

     Ioana I.

     ~ Experiența miraculoasă a călătoriei prin sunet și ritm. La început, auzul și reacțiile te pot bloca în neînțelegere. Dar dacă asculți cu inima și lași melodia să curgă ca o spirală prin celule, totul se leagă. Lumea dinlăuntrul tău se adâncește și se înseninează. Corpul devine o emoție unitară și împăcată. Simți o bucurie inocentă. Ești în acceptare. Conectat. „Cântec pentru cei plecați”. Tata plecase în urmă cu trei zile și nici un cuvânt nu mai aducea coerență în lumea mea. Era ca și cum tatăl meu și-a smuls umărul din țâțâna lumii și a lăsat o rană adâncă și un orizont dureros șubrezit. Era duminică, o dimineață cu soare, cu o zi înainte – înmormântarea. Totul durea, inclusiv lumina. Am primit de la Radu „Cântec pentru cei plecați”. La început - neînțelegerea, confuzia. Cu fiecare bătaie, cu fiecare „hei!”, ritmul meu intern se liniștea și se relega cu viața. Și cu pașii tatălui meu, plecând împăcat. Rana lumii se închidea ca o pleoapă odihnită. Purtat de sunete vindecătoare, sufletul meu a avut experiența uimitoare de fi nimic și tot – alături de toți străbunii, de toți cei plecați, de cei prezenți și cei ce vor veni. Și nu a mai fost decât liniște. Însăși lumina dimineții de duminică devenise liniște.

     Îndemn pe oricine caută vindecare, înțelegere, seninătate, experiența fundamentală a conectării cu blânda conștiință cosmică, să asculte din cântecele lui Radu – intuitiv și cu intenția de care are nevoie.


     Nu se întâmplă des ca băiatul meu cu sindrom Down să devină prezent și captivat într-o situație nouă. Am ascultat lângă el „Cântec pentru cei plecați”. Devenise el însuși un instrument de transmitere a unei stări. Atent – cu văzul, auzul și parcă tot corpul îi era în ascultare. Avea chipul iluminat și nu își muta privirea din ochii mei. Andrei este un copil ușor anxios, nesigur și interiorizat. Pe parcursul cântecului, percepeam starea lui de siguranță și de bucurie copleșitoare. El nu știe să exprime în cuvinte emoții complicate. A fost un moment de epifanie – pentru el, starea trăită; pentru mine, faptul că o simțeam comunicată. De atunci, Andrei ascultă zilnic din cântece și, ceea ce mi se pare și mai uimitor, cântă și el în felul lui când vrea să ne transmită bucurie.

     Împărtășesc această experiență pentru că e unică în viața de 20 de ani a lui Andrei. Cred că este semnificativ când un suflet născut să fie copil pentru totdeauna, cu emoții mereu copleșitoare, trăiește deodată fără teamă, deplin, un sentiment plenar de siguranță și conectare. Mulțumesc, Radu! ~

Cine sunt eu? 

   Mă numesc Radu Sărăndan și sunt Master Trainer NLPNLP Master CoachWingwave® coachSenior coach ANC, absolvent de Master în PsihologieMedic homeopat și am o experiență de peste 7.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1.500 de ore de coaching.

     După studiile aprofundate în NLP (master coach și master trainer IANLP) și în psihologie (masterat ”Tehnici de comunicare și influențare socială”), am fondat proiectul VreauNLP! România, un concept unic și complet de dezvoltare personală și profesională prin tehnici NLP.

Află mai multe despre mine!

          În ultimii 15 ani mi-am dedicat cariera dezvoltării de noi concepte și tehnici de dezvoltare personală, care au fost aplicate atât în activitățile de coaching și formare, precum și incluse în călătoriile interioare (meditații ghidate) având mare succes în publicul larg:

 • Vindecă rănile trecutului – vindecarea traumelor fizice și emoționale din trecut, dezvoltarea încrederii în sine și descoperirea curajului și a puterii interioare
 • Magia subconștientului – identificarea resurselor, eliminarea stresului și a îndolielii, conștientizarea forței interioare
 • Încredere la max  – rezolvarea blocajelor mentale și descătușarea potențialului propriu
 • Creativitate fără limite – dezvoltarea creativității, găsirea unor soluții inedited și eficientizarea managementului timpului
 • Mecanismul rachetă – inamicul amânării, acțiune pentru atingerea obiectivelor
 • O viață sănătoasă – viață plină de energie, sănătate și bună dispoziție
 • Îmbunătățește-ți relația cu banii – reprogramarea modului de a gândi pentru a obține abundența
 • O viață sexuală magică – eliminarea convingerilor limitative pentru o viață sexuală sănătoasă, împlinită, magică
 • Vindecarea strămoșilor – descoperirea moștenirii sacre de pe liniile parentale, ruperea lanțurilor convingerilor limitative și utilizarea resurselor moștenite din vechi strămoși, reprogramarea viitorului.


          Am creat diferite tehnici și metode de dezvoltare a potențialului uman și de atingere a performanței și excelenței în mai multe domenii și sunt:

 • fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.
 • fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.
 • fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes
 • co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.
 • co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.
 • co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.
 • co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.
 • creatorul workhop-urilor „Devino femeia care îţi doreşti să fii!”, „Atitudine de success” și „Programează-ţi viitorul!”,
 • co-fondatorul programului „Vindecă rănile trecutului”.


          De mic copil am fost preocupat de învingători. Priveam la televizor competițiile sportive și îmi imaginam și eu cum e să fii pe podium și să primești medalia de aur. Așa că m-am străduit să fiu foarte bun în tot ce făceam, la școală și în sport.

          Primele opt clase le-am absolvit undeva la țară. Chiar dacă era un mediu rural se făcea școală ,,pe rupte”. Învățam cu placere tot ce se preda. Însă cel mai mult îmi plăcea să citesc. Aveam la școală o bibliotecă imensă. Aici am descoperit eroi minunați ai diverșilor autori, l-am descoperit pe Winetou și Old Shaterland.

         Am fost uimit cum două persoane atât de diferite, provenind din medii culturale atât de diferite pot lega o prietenie atât de puternică. Acum pot să înțeleg de ce s-a întâmplat așa, aveau aceleași valori și aceleași principii.

         Apoi i-am descoperit pe Jules Verne, pe Daniel Defoe și pe alții, și nu cred ca aș putea să-mi imaginez copilăria mea fără Robinson Crusoe, Vineri, Capitanul Nemo, Capitanul Hatteras. Aceștia au devenit modelele pe care le-am urmat și de la care am preluat idei, principii.

          Am început să studiez NLP-ul din 2006 şi de atunci, acesta a devenit un mod de viaţă şi de dezvoltare personală. Apoi am decis că este momentul să dau mai departe, așa că, de peste șaisprezece ani, sub îndrumarea mea se formează oameni în domeniul Programării Neuro-Lingvistice prin cursurile NLP (Practitioner, Master și Coach), precum și în ședințele de coaching.


         În Martie 2021, primul retreat, acolo, în munte, am trecut printr-o perioadă de transformări inițiatice și am primit Darul Cântatului, și de atunci asta fac. (Eu, care nu aveam nici o treabă cu muzica. Adică da, ascultam multă muzică, diversă, dar nu cântam niciodată). Am avut câteva vise în care cântam, dar nu le-am dat mare importanță...

Am primit 3 Misiuni:
- să cânt pentru vindecare,
- să cânt pentru trezirea celorlalți,
- să cânt pentru cei care se pregătesc să plece în lumea de dincolo.

© Copyright VreauNLP România - All rights reserved


© Copyright VreauNLP România - All rights reserved