fbpx

27 februarie 13

Comunicare Verbală și Nonverbală

0  comments

Comunicarea nu este doar împărtășirea unei informații. Pe lângă ceea ce spunem, este foarte important și cum sună ceea ce spunem, dar mai ales limbajul corpului. Dacă ce se aude, diferă de ceea ce se vede, de acele mai multe ori este mai credibil „ce se vede”.

S-a demonstrat stiințific, că un procent de 93% din comunicare este reprezentat de limbajul nonverbal și doar 7% de limbajul verbal. Limbajul nonverbal este reprezentat în proporție de 58% de postură și doar de 35% de tonalitate. Un bun cunoscător al comunicarii identifică și interpretează toate tipurile de limbaj dintr-un dialog. Uneori, interlocutorul se străduieste să emită un anumit mesaj prin limbaj verbal, dar limbajul nonverbal trădează semnale care transmit cu totul altceva, decât se încearcă prin exprimare orală.

În limbaj NLP, se spune că limbajul verbal nu este susținut de semnalele limbajului nonverbal, adică se marchează un moment de incongruență.

Având în vedere ponderea mare a limbajului nonverbal, se impune concentrarea atenției și interpretarea, în primul rând, a acestui tip de limbaj.

NLP-ul oferă o gamă de experiențe care vin în sprijinul formării deprinderilor de identificare și interpretare a tuturor tipurilor de limbaj.

Prin practică și conștientizare, putem descoperi mai bine interlocutorul, îi putem înțelege sistemul personal de comunicare și astfel, contribuim la îmbunătățirea procesului de relaționare, obținând cele mai avantajoase rezultate.


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

februarie 27, 2013

Programează-ți Succesul!

Radu Sărăndan

februarie 27, 2013

Arta Negocierii

Radu Sărăndan

februarie 27, 2013

Leadership

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}