fbpx

SWISH 

 marca Dr. Radu Sărăndan 

(material audio gratuit)Swish-ul este un exercițiu simplu și foarte eficient pentru schimbarea comportamentelor. Îl vei găsi în format audio și îl poți descărca împreună cu Instrucțiunile de ascultare.

Înainte de a începe ascultarea fișierului audio SWISH, este necesar să completezi comportamentele pe care dorești să le schimbi în tabelul .pdf special conceput pe care îl vei primi. Desigur, poți adăuga în tabel atâtea rânduri câte simți că ai nevoie...

Urmând pașii indicați în acest exercițiu, în doar 5 minute vei reuși să:

  • Transformi un comportament nedorit/care te deranjează;
  • Acționezi, în situații neplăcute, așa cum îți dorești;
  • Reacționezi în fața unor stimuli externi într-un mod mai benefic pentru tine;
  • Descoperi că mintea ta subconștientă are soluțiile necesare pentru orice problemă, chiar dacă tu nu știi asta.

Întrebări Frecvente

Ce este o tehnică NLP ghidată?

    NLP (Neuro-linguistic programming) poate fi definit ca fiind un set de tehnici/exerciții clare, simple și eficiente care pot fi aplicate în orice domeniu și au rezultate extrem de rapide. Aceste tehnici presupun lucrul unui ”Explorator” (al propriei lumi interioare) cu sprijinul unui ”Ghid”.


     O tehnică NLP ghidată este, în acest context, un exercițiu în format audio care se realizează prin intermediul indicațiilor dr. Radu Sărăndan și este utilizat pentru a schimba comportamente nedorite, a resemnifica stări neplăcute, a conștientiza moduri noi de a soluționa probleme vechi.

Cum mă ajută să îmi rezolv problemele?

     Atenţia îndreptată spre interior cerne informaţiile primite din exterior şi sprijină formarea convingerilor şi luarea deciziilor.

În momentul orientării către sine, ai la dispoziție tot ce ai învățat din experiențele anterioare, toate stările, emoțiile, sentimentele, tot ce ai experimentat în viață.

 

     Bazându-te pe ceea ce știi și pe ceea ce procesezi ca informație nouă, creezi prezentul și viitorul.

Atunci apar cele mai bune idei, atunci se fac planuri, atunci ne programăm viitorul, decidem cine vom fi, ce putem sau nu putem face.


     Mintea conștientă este cea care ne pune opreliști în realizarea dorințelor noastre, în timp ce mintea subconștientă este locul în care sunt păstrate toate resursele de care avem nevoie pentru a reuși.


     Modul de funcționare al NLP este tocmai depășirea barierelor conștientului pentru a deschide larg poarta către subconștient, locul unde are loc schimbarea, și a permite astfel obținerea rezultatelor dorite, oricare ar fi acestea pentru fiecare.

Astfel, schimbarea se produce foarte rapid, deoarece are loc direct în mintea subconștientă.

Ce beneficii am dacă fac Swish-ul?

Urmând pașii indicați în acest exercițiu, în doar 5 minute vei reuși să:

  • Transformi un comportament nedorit/care te deranjează;
  • Acționezi, în situații neplăcute, așa cum îți dorești;
  • Reacționezi în fața unor stimuli externi într-un mod mai benefic pentru tine;
  • Descoperi că mintea ta subconștientă are soluțiile necesare pentru orice problemă, chiar dacă tu nu știi asta.
De unde vine denumirea de ”Swish”?

Aceasta este una dintre cele mai rapide și eficiente tehnici NLP. 


În limba engleză termenul implică ideea de ”șuierat”/”foșnit” și face referire la un sunet scurt și rapid, similar celui făcut de o mașină care trece în viteză. Mie îmi vine în minte sunetul vântului când trece printre frunzele unui copac.


Denumirea a fost aleasă pentru a reda, încă din titlu, ideea unei transformări eficiente care poate fi efectuată într-un timp foarte scurt.

O tehnică NLP ghidată este un fel de hipnoză?

     Da. Starea de transă este o stare a conștienței, momentul când nu ești atent la ce se întâmplă în jurul tău, când fixezi cu atenție un punct oarecare, fără a te uita, de fapt, la el, când ești total implicat în ceea ce faci, când “trăiești muzica”, atunci când alergi, când faci sport și nu-ți dai seama cum trece timpul sau atunci când pur și simplu, privești in depărtare.


     Și atunci când îţi imaginezi sau îţi aduci aminte imagini, sunete sau senzaţii sau vorbesti cu tine însuţi, ești într-o stare de transă.


     Pentru că așa funcționează mintea umană: taie, temporar, legătura cu exteriorul, pentru a procesa informațiile primite.

Cine poate practica aceste tehnici?

     Oricine dorește să evolueze, să își transforme viața, să se înțeleagă mai bine poate folosi tehnicile NLP ghidate, drept ”trambulină’’ pentru salt către propriile resurse.

Cât durează exercițiul?

Acest exercițiu durează în jur de 5 minute și este recomandat pentru a schimba un comportament pe săptămână.

Deci poți asculta fișierul ori de câte ori dorești să schimbi un comportament neplăcut.

Este suficient să practici exercițiul o singură dată pentru un comportament.

Dacă în viata de zi cu zi nu apare rezultatul dorit, în urma feedbackului primit se mai reia exercițiul încă o dată pentru același comportament.

Vei primi și un tabel în care poți ține evidența comportamentelor pe care dorești să le modifici.

E nevoie să rămân treaz?

Da, este de preferat să fii atent la vocea mea, să te relaxezi și să observi imaginile care apar.


Urmează pașii din exercițiu și respectă indicațiile așa cum le auzi!

Cele mai bune rezultate se obțin atunci când ești atent pe durata ascultării exercițiilor.

Ioan B.

Schimbarea este rapidă și profundă

”De fiecare dată când ieșeam cu prietenii, ajungeam invariabil în club. A doua zi dimineață, mă trezeam cu dureri de cap și un sentiment de vinovăție și nemulțumire. Am încercat de multe ori, în trecut, să nu mai fac asta, însă nu am reușit. Mă lăsam dus de val, convins, îmi era teamă de ceea ce vor spune ceilalți și mă comportam, mereu, în același mod. Deși nu-mi plăcea, îmi spuneam că ”așa sunt eu”.

Atunci când am ascultat pentru prima dată exercițiul, m-a uimit cât de simplu și rapid este.

L-am ascultat de mai multe ori și am schimbat și alte comportamente neplăcute. 

Vă mulțumesc!”

Dana M. 

Abia aștept să-l ascult!

”Nu am ascultat încă Swish. Urmează.

Am inceput cu "Vindecă ranile trecutului". Imposibilitatea de a circula liber în această perioadă a fost deprimantă pentru mine. Mi-era greu să mai văd bucuria și frumusețea din viața mea. Atunci am început să ascult "Vindecă rănile trecutului". Ceva s-a întâmplat, căci am reușit destul de brusc să mă trezesc din starea în care eram. Mulțumesc!

Am ascultat și "Magia Subconștientului". Dar am ascultat seara, în pat, și am adormit de fiecare dată până la final. În acele nopți m-am odihnit mai bine, chiar dacă aveam vise foarte vii.

   

Despre Dr. Radu Sărăndan


    Am aflat de NLP în 2006, când treceam printr-o perioadă de mari schimbări interioare. Parcă tot ce știam nu se mai potrivea cu ceea ce se întâmpla în jurul meu. Lucrurile nu mergeau prea bine, situația nu era roz deloc. Și am început să caut ceva care să mă ajute să trec peste problemele pe care le aveam.

    Așa am început cursul de NLP Practitioner. Acolo am învățat ceva extraordinar. Am învățat să înțeleg ce se întâmplă în mintea mea și mai ales cum pot să lucrez cu subconștientul meu, în așa fel încât să pot face schimbările pe care mi le doream.

    Atunci, văzând cât de mult am reușit să-mi schimb viața în bine, am hotărât să prezint aceste tehnici și altora, pentru că doream să-i învăț cum pot să realizeze și ei schimbările dorite. Așa am ajuns Master Trainer NLP, cel mai înalt nivel de recunoaștere a performanțelor în domeniul NLP.

    Acum, după o experiență de peste 7.000 de ore de predare și peste 1.500 de ore de coaching, văzând transformările pe care le au participanții la cursuri și clienții din ședințele de coaching, mi-am dat seama că am făcut una dintre cele mai bune alegeri din viața mea.© Copyright VreauNLP România