ianuarie 23

Scurtă biografie – Milton H. Erickson

0  comments

Milton Hyland Erickson este cunoscut la nivel international, de catre profesionistii din domeniul psihologiei, psihiatriei si ai psihoterapiei. Pentru unii dintre noi, probabil ca Erickson este inca o noutate.

E momentul sa aflam mai multe, despre aceasta personalitate, care a contribuit esential, la tehnicile programarii neuro-lingvistice.
Milton s-a nascut la data de 5 decembrie 1901, in localitatea Aurum, Nevada, Statele Unite ale Americii, intr-o familie de fermieri, viitorul parand ca-i rezerva profesia de fermier.

Totusi, dislexia, incapacitatea de a distinge culorile si ulterior poliomielita contractata la varsta de 17 ani, i-au directionat devenirea sa pe traseul psihologiei, psihiatriei, psihoterapiei si hipnoterapiei..

A devenit intersat de hipnoza in urma transelor autoinduse pe patul de boala, cand isi decidea soarta la nivel subconstient. Atunci avea de ales intre a da ascultare informatiilor ce au ajuns pana la el din discutiile doctorilor cu parintii lui, care sustineau ca va muri de pe o zi pe alta si bucuria rasaritului pe care intr-un mod subconstient il vedea, in pofida obstacolelor fizice ce se aflau intre el si fereastra.

Terminanadu-si studiile in domeniul psihiatriei si psihologiei, prin anii 1950, dupa ce numele sau deja devenise mai cunoscut, a inceput colaborari cu Gregory Bateson, Margaret Mead, Jay Haley, Richard Bandler și John Grinder.

Milton Erickson a fost președintele Societății Americane pentru Hipnoză Clinică și membru fondator al Asociației Americane de Psihiatrie, al Asociației Psihologilor Americani și al Asociației Americane a Psihopatologilor.

A ieșit în evidență prin demonstrarea influențelor minții inconștiente, ca factor creativ și generator de soluții. De o deosebită importanță sunt și influențele lui în domeniul terapiei directe, terapiei strategice a familiei, terapiei orientate spre scop și a programării neurolingvistice.

Ultima zi a vietii sale, 25 martie 1980, l-a gasit in casa sa modesta din Pheonix, Arizona, unde si-a desfasurat activitatea in ultimii 10 ani de existenta pe acest pamanat. Mai jos puteti viziona un scurt film documentar despre viata sa.

Autor: Sever SAVA, Psiholog, NLP Master ARONLP, EANLP


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

februarie 18, 2014

Radu Sărăndan

februarie 12, 2014

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}