fbpx

25 iunie 21

Starea de sănătate

0  comments

     Organizația Mondială a Sănătății a propus în 1946 următoarea definiție: „Sănătatea este o stare pe deplin favorabilă atât fizic, mental cât și social, și nu doar absența bolilor sau a infirmităților”. Mai târziu a fost inclusă în această definiție și „capacitatea de a duce o viață productivă social și economic”.

     Definiția nu este completă întrucât ar trebui să privim sănătatea ca un proces de adaptare continuă  la schimbările ce apar de-a lungul  vieții și sensurilor pe care le dăm vieții.

     Deoarece sănătatea influențează foarte puternic toate aspectele vieții, ar fi necesar să o privim ca pe o valoare importantă.


     Stiți răspunsul atunci când întrebați: „Ce vă doriti?”...

     Frecvent răspunsul este „Sănătate ca-i mai bună decât toate!

     Sau convingerea „Fără sănătate nu poți să faci nimic”.


     Chiar dacă există aceste convingeri, câți dintre noi oare fac ceea ce este necesar pentru a avea o viață sănătoasă? Câți conștientizăm cât de importantă este, de fapt, sănătatea?


    Aveam un pacient care era alcoolic, a avut de 2 ori pancreatită aproape în stadiul terminal. Atunci când l-am întrebat ce este important pentru el, mi-a răspuns ca sănătatea este foarte importantă. Oare așa să fie?


     Dacă crezi că sănătatea este importantă pentru tine, atunci este necesar să desfășori acțiuni care să mențină și să întrețină starea de sănătate.

   Iată câteva lucruri simple pe care le poți face și care te pot sprijini în aceste acțiuni.

   1. Consumă zilnic 2 - 2.5l de apă!

   2. Caută să mănânci la ore fixe!

   3. Mănâncă încet, mestecă bine alimentele!

   4. Consumă fructe și legume!

   5. Nu amesteca proteine (carne) cu carbohidrați (cartofi)!

   6. Păstrează un repaus alimentar de minim 12h în care să nu mănânci nimic, însă poți să bei doar apă! Dacă ai ultima masă la ora 18.00, poți să iei prima masă la ora 6.00 în ziua următoare.

   7. Somnul este foarte important pentru menținerea sănătății. Dormi minim 8h/noapte!

   8. Fă mișcare minim 7000 de pași/zi (ca timp înseamnă 1h de plimbare).

   9. Găsește una sau mai multe metode de a te relaxa (eu mă relaxez ascultând muzică)!



     Jacques Martel ne spune: ”Starea de sănătate este efectul capacității noastre de a ne conecta la planul înalt, a cărui parte importantă suntem toți. [...] Sănătatea se termină acolo unde începe dizarmonia, conflictul cu tine însuți și cu ceilalți, frica, neîncrederea, necredința, vinovăția, resentimentul, uitarea iubirii... [...]

     În majoritatea cazurilor, necunoașterea legilor care regizează impactul gândurilor și emoțiilor asupra corpului fizic este ceea ce mă face să trăiesc stări de rău și de boală. [...]

     Simplul fapt de a ști de unde provine starea mea de rău sau boala mea, poate să aducă schimbări în corpul meu fizic. În unele cazuri chiar, schimbarea pozitivă poate să fie de 50% și poate chiar să meargă până la 100%, adică vindecarea completă.”  (mai multe detalii în ”Marele Dicționar al Bolilor și Afecțiunilor – Cauzele subtile ale îmbolnăvirii” - Jacques Martel)


     Dacă ai convingeri care te împiedică să duci o viață sănătoasă („Am să mă odihnesc în weekend”, „O viață ai și pe aia o dormi”) îți prezint mai jos o Meditație ghidată/Călătorie interioară care te poate ajuta în schimbarea acestor convingeri limitative.

     Ascultă meditația zilnic, cel puțin 1 dată pe zi, timp de 21 de zile, și observă schimbările care apar în viața ta! Acum ai această Meditație cu reducere de 50%!  https://vreaunlp.ro/viata-sanatoasa-reducere/


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

ianuarie 13, 2015

Supermămica alergătoare – Diana Amza

Radu Sărăndan

martie 13, 2014

Cojocnean Ștefan-Iulian
Cheia către resurse, pentru o sănătate mai bună

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}