fbpx

16 august 19

Despre prietenie. Și smerenie.

0  comments

     Faceți o compunere despre prietenie!”. Am auzit asta pentru prima dată în clasele primare. Am scris atunci mai degrabă despre prieteni decât despre prietenie.


     ”Scrieți un scurt fragment despre prietenie!”, ni s-a spus în școala generală. Și am început să ne conturăm imaginea pe care o aveam doar experiențial.


     ”Faceți un eseu despre prietenie!” a fost tema din liceu. Și atunci am făcut prima descriere a prieteniei, structurându-ne valorile, analizând ce este cu adevărat important pentru noi, cum se construiește prietenia. Am învățat, din înțelepciunea poporului nostru, că ”prietenul la nevoie se cunoaște” și îndemnul lui Sun Tzu ”Ține-ţi prietenii aproape, iar duşmanii - şi mai aproape!” La momentul acela pierdusem deja câțiva prieteni și îngropasem, cu durere, câteva prietenii.


      Anii de școală, însă, ne pregătesc pentru viață doar la nivel teoretic. Nimic nu te poate pregăti pentru surprizele, plăcute și neplăcute, pe care ți le poate aduce o prietenie. Nu există rețete pentru nașterea unei prietenii. Știm sigur că nu are o perioadă de gestație de 9 luni pentru ca apoi să se nască, să crească, să trăiască și să moară. Știm și că durata de viață nu poate fi încadrată în anumiți parametri așa cum este la oameni, plante sau animale.


      Prietenia este un concept, o valoare. Un dar. Este un sentiment care apare pe baza unor valori comune. Tocmai de aceea fiecare prietenie este unică. Fiecare om este unic. Pentru că fiecare sistem de valori este unic.

      Există prietenii care încep în copilărie și nu se termină decât în moarte, la fel cum există prietenii ce înmuguresc și nu mai apucă niciodată să înflorească. Există prieteni adevărați și oameni care te-njunghie pe la spate. Există oameni interesați și foarte bine instruiți care pozează în prieteni pentru a-și atinge scopurile. Există oameni sinceri și oameni falși, oameni onești și oameni care pot trăda, oameni nevinovați și oameni nepăsători.


       În prietenie e de dorit să primești ceea ce oferi, nu să oferi ceea ce primești. Continuă să oferi bine chiar dacă primești rău! Fiecare experiență este o lecție de viață, fiecare greșeală este un pas înainte, o ocazie de a învăța. De a te cunoaște mai bine pe tine însuți și pe celălalt.

 
      "Ești o persoană diferită pentru fiecare om care te cunoaște." (Chuck Palahniuk)

       Însă nu uita să fii tu! De fiecare dată. Cu fiecare persoană cu care intri în raport. 
       Și profită din plin de șansa de a face asta în fiecare zi!


        https://youtu.be/eexmYusoQ3o


        TRĂIEȘTE VIAȚA PE CARE ȚI-O DOREȘTI!


        Dr. Radu Sărăndan, Fondator Vreau NLP! România, Master Trainer NLP, vreaunlp.ro


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

septembrie 7, 2020

Vizualizarea intenționată

Radu Sărăndan

august 16, 2019

”Roșu, galben și albastru”

Radu Sărăndan

august 16, 2019

Goana după Pokemoni

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}