fbpx

17 iulie 16

Convingerile îți influențează viața!

0  comments

Azi a plouat de dimineata toata ziua. Ieri noapte priveam luna plina pe cerul senin si ma gandeam ca azi va fi o zi frumoasa.

Imi amintesc de copilarie, de bunica care spunea: ,,Daca noaptea e senin maine sigur va fi timp frumos ‘’ sau ,,Daca noaptea e innorat maine sigur are sa ploua’’.

Asa ca m-am pregatit si mi-am facut programul ca pentru o zi in care soarele va straluci pe cer. Fiindca luna era frumoasa si cerul senin. Si apoi a inceput ploaia. O ploaie de toamna, rece si apasatoare. Si mi-a dat peste cap tot programul care mi-l facusem pentru aceasta zi.

Tu cate convingeri asemanatoare ai?

Si cand apare ceva care nu se potriveste cu ceea ce crezi ce faci?

Dai vina pe cineva sau actionezi si schimbi rapid directia in functie de contextul nou aparut?

M-am trezit ca trebuie sa-mi schimb programul. In loc sa ies la o plimbare in parc asa cum imi propusesem am ramas in casa si m-am gandit sa scriu acest articol in care sa-ti prezint un aspect extrem de important al vietii noastre: convingerile.

Convingerile sunt cele care ne directioneaza viata. Daca consideram ceva drept adevarat o sa actionam in asa fel incat ceea ce credem sa se implineasca. Asemantor cum am facut si eu. Iata si un alt exemplu.

  • Care este parearea ta despre viata ta?
  • Esti un om optimist sau te consideri pesimist?
  • Esti o persoana care iti spui: toate mi se intampla numai mie?

Pai e normal sa ti se intample tie. Esti o fiinta vie si ai zilnic numeroase experiente. Depinde de tine cum vezi aceaste experienta. Negativ sau pozitiv? Totul se petrece in mintea ta, ,,daca crezi ca poti sa faci ceva sau nu poti sa faci acel lucru, in ambele cazuri ai dreptate’’ spunea H. Ford. Creierul identifica optiunile pe care tu l-ai programat sa le observe. Daca crezi ca in fiecare zi ti se intampla ceva naspa atunci cu siguranta ca vei vedea doar faptul ca ai avut o intamplare neplacuta si nu vei vedea faptul ca in ziua respectiva ai avut cel putin 10 intamplari pozitive; si aceasta doar pentru ca ti-ai programat creierul sa vada doar situatiile negative.

Iti propun un exercitiu simplu de aplicat care iti va demonstra cele spuse anterior. Intr-o seara pe care poti sa o alegi tu, stai cu tine 10 minute pentru a identifica experientele din ziua respective. Pentru a fi sigur, fa-ti pe o foaie un tabel in care sa fie 2 rubrici; o rubrica va contine experientele pozitive si una in care vei scrie efectele negative. Cate experinte pozitive ai avut?

Dupa ce le-ai notat, fa o comparatie cu ceea ce ai crezut in aceea zi. Cum a fost ziua respectiva? A fost chiar asa naspa cum ai crezut? Sau ai avut momente frumoase/extraordinare pe care nu le-ai luat in seama doar pentru simplu motiv ca ai fost orientat sa observi evenimentele neplacute din viata ta?

Traieste viata pe care o doresti!


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

septembrie 7, 2020

Vizualizarea intenționată

Radu Sărăndan

august 16, 2019

Despre prietenie. Și smerenie.

Radu Sărăndan

august 16, 2019

”Roșu, galben și albastru”

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}