fbpx

6 iunie 13

CORPUL ȘI MINTEA SE INFLUENȚEAZĂ RECIPROC

0  comments

corp si minte 3O alta premisa care mie imi place foarte mult si care prezinta faptul ca intre minte si corp exista o legatura foarte stransa. La ce te ajuta sa stii asta?
De fiecare data cand esti intr-o stare proasta poti sa treci in alta stare printr-o activitate fizica. De exemplu daca vei merge la sala de sport si vei face miscare sau vei merge pe terenul de sport si vei alerga o perioada de timp, vei vedea ca la sfarsitul exercitiilor vei fi intr-o alta stare, diferita fata de starea in care erai la inceput.

Cand cunosti exercitii din NLP [Cercul excelentei, Swish pattern, Redisign-ul de submodalitati, etc…] si le aplici in viata de zi cu zi, vei vedea ca se va modifica atitudinea corporala. Din sedintele de coaching pe care le-am avut cu diversi clienti, am observat ca in momentul cand starea mentala se modifica si corpul adopta o alta postura.

Mintea si corpul formeaza o unitate functionala si orice modificare care va aparea la una dintre cele doua componente, o va influenta pe cealalta. Aceasta inseamna si faptul ca daca vei gandi ,,negativ’’, corpul tau se va simti corespunzator gandurilor tale. Aceasta premisa NLP explica de ce se recomanda atat de mult in literatura, existenta unei gandiri ,,pozitive’’ si orientate spre un scop.

Urmarirea unor emisiuni radio sau tv au un impact puternic asupra modului cum te vei simti. Daca vei urmarii emisiuni ,,pozitive’’, vei avea o stare buna si invers, daca vei urmari emisiuni, stiri, etc. care sunt stresante, te vei simti asa cum sunt acele emisiuni.

Ce poti face pentru ca sa te simti bine si sa mergi in directia dorita?

  1. Fa cel putin 30-40min. [chiar mai mult] de sport zilnic. Important este sa alegi o activitate care sa-ti placa ,altfel, rezultatul este invers celui dorit

corp si minte 12. Urmareste doar emisiuni interesante, placute, care sa-ti dea un sentiment placut, ,,pozitiv’’

3. Intalneste-te doar cu oameni cu care sa-ti placa sa stai. Evita pe cat posibil discutiile cu oamenii care se plang tot timpul de cat de ,,naspa’’ e viata

4. Citeste carti de dezvoltare personala

5. Inscrie-te la cursuri de dezvoltare personala unde, sub urmarirea atenta a unui trainer, sa reusesti sa pui in aplicare strategii care sa te duca spre succesul dorit. Unul din instrumentele cele mai puternice de dezvoltare personala este NLP-ul. La un Curs de NLP Practitioner vei primi toate instrumentele necesare pentru ca sa devii persoana care doresti si astfel, sa-ti indeplinesti visele.


TRAIESTE VIATA PE CARE O DORESTI!

Dr. Radu Sarandan, Master Trainer ARONLP, EANLP, IANLP


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

iunie 9, 2020

Harta nu e teritoriul
Valoarea comunicării este dată de răspunsul primit

Radu Sărăndan

iunie 26, 2013

INFLUENȚEAZĂ PRIN FLEXIBILITATE

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}