fbpx

18 iulie 13

Valoarea comunicării este dată de răspunsul primit

0  comments

“Genialitatea umana este la tot pasul”, isi spuse Limi! Merse mai departe auzind ecoul acestui gand in capul sau precum o mantra.

Ma agresezi in permanenta!”. Vocea fetei vazuta in autobuz, ii ramasese in cap pentru toata ziua, iar acum cand se intorcea de pe plaja din Tel Aviv inca isi amintea cu lux de amanunte infatisarea acelei tinere: bruneta, cu parul lung, cu o curiozitate molipsitoare si hranitoare in acelasi timp.

Picioarele frumoase, atletice, contribuind la postura ei maleabila, ce putea sa exprime o multitudine de stari emotionale, inca i se infatisau aievea in fata ochilor. Parasi Gradina Charles Clore de pe plaja si se indrepta catre David Intercontinental Hotel.

Pentru a ajunge aici trebuia sa traverseze Bulevardul Prof. Yehezkel Kaufmann. De pe celalalt trotuar se intoarse catre mare si privi cerul. O lacrima de tristete si un stranasoare in gat o avertizara ca amintirea din copilarie este pe cale sa o arunce iar intr-o stare de repros si revendicare surda.

Vocea iubitului tinerei ii reveni acum in minte: “Nu! Doar te tachinez. Sper sa inveti si tu ceva!”.
Ce anume?! Sa iti fac si eu tie acelasi lucru?!” intreba tanara cu un zambet dragalas pe chip si cu niste ochi inocenti si ageri precum un copil precoce, pastrandu-se tandra in acelasi timp cu iubitul ei. Da! Se iubeau si se vedea asta.

“Minunat dialog si minunata reactie a tinerei!” isi spuse Limi. “Cat de repede si-a dat seama de starea in care o ducea prietenul ei. Putea sa ramana o victima, dar cu mintea ei agera l-a facut constient pe prietenul ei de o parte din comunicarea sa pe care el nu o observa: o agresa.

Hmm… Dar cum de a reusit sa-si pastreze buna dispozitie si in acelasi timp sa-i puna la punct intentia agresiva? Cum de si-a dat imediat seama de presupunerea iubitului care considera ca ea nu si-a invatat lectia de viata? Cum de a putut sa-l confrunte si sa-i dea un astfel de feed-back?” se tot preocupa Limi. “Cred ca raspunsul este simplu! Putea si gata! Pot si eu!” se incuraja rapid Limi.

“Dar oare el a inteles raspunsul ei? Cred ca l-a inteles. A tacut si nu a mai continuat la fel cu acel asa zis tachinat. ”

Valoarea comunicarii este data de raspunsul primit.

Autor: Sever SAVA, Psiholog, NLP Master ARONLP, EANLP


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

iunie 9, 2020

Harta nu e teritoriul

Radu Sărăndan

iunie 26, 2013

INFLUENȚEAZĂ PRIN FLEXIBILITATE
CORPUL ȘI MINTEA SE INFLUENȚEAZĂ RECIPROC

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}