fbpx

26 iunie 13

INFLUENȚEAZĂ PRIN FLEXIBILITATE

0  comments

PERSOANA CEA MAI FLEXIBILA EXERCITA CEA MAI MARE INFLUENTA ASUPRA SISTEMULUI

„Ce consideri ca este indicat in aceasta situatie?”, “Care este cea mai buna metoda pe care consideri ca e bine sa o aplicam?”, “Ce este cel mai important pentru tine acum?”, “Ce crezi despre situatia aceasta?”, “Cum te ajuta sa iti atingi obiectivele personale ceea ce faci acum?”

flexibilCele de mai sus sunt intrebari pe care orice persoana care imbratiseaza atitudinea flexibila si le pune siesi si de asemenea le poate pune celor din jurul sau. O persoana cu atitudine flexibila invata in permanenta si se adapteaza la ceea ce este nou. Talentul innascut este doar o variabila si nu singurul adevar, pentru cei care isi ajusteaza perspectiva si strategia in functie de datele problemei.

Atitudinea flexibila ofera persoanei o deschidere catre adaptare si catre cercetare. Intrebarile pot sa fie o valoare in sine pentru cel care intelege ca flexibilitatea inseamna ajustare, atunci cand circumstantele o cer. Poate ca partea de mentalitate “industriala”, primitiva, ne indeamna doar catre structuri fixe, cu care sa ne obisnuim si in felul acesta sa inlaturam teama de necunoscut. Totusi, la pol opus, se afla partea de mentalitate orientala, care ne indeamna sa fim fluizi si sa lasam totul sa curga prin noi. Bineinteles ca sunt momente cand fiecare dintre aceste atitudini ni se par mai potrivite si recurgem la una dintre ele.

Filmul american, The groundhog day (1993), regizat de Harol Ramis, arata foarte bine diferenta dintre o atitudine flexibila si o atitudine rigida si trecerea de la una la cealalta. Personajul principal, Phil, jucat de Bill Murray, lucreaza intr-o televiziune ca prezentator la rubrica meteo. El este infatisat ca fiind o persoana cu o prea mare incredere in sine, autosuficienta, iritata de flexibilitatea celor din jurul sau, traind in acelasi timp un fel de cosmar al unui asa zis geniu pierdut in anonimat. Phil primeste sarcina de a merge in orasul Punxsutawney, Pennsylvania, USA. El trebuie sa realizeze un reportaj cu ocazia Zilei Cartitei, sarbatoare locala. In acest orasel se celebreaza in data de 2 februarie momentul cand Punxsutawney Phil Sowerby (cartita “profet”) anunta daca iarna va mai tine 6 saptamani sau nu.

Ghinioanele se tin scai de reporterul nostru, chiar din prima zi, lucru care il nemultumeste puternic pe rigidul si hipernarcisicul Phil. Cea mai mare surpriza o are a doua zi cand realizeaza ca retraieste ziua de 2 februarie in cele mai mici detalii si de asemenea este imposibil sa plece din acel orasel. Initial apare confuzia, apoi furia. Dupa multe experiente pretioase, personajul nostru reuseste sa obtina schimbarea si sa isi descopere cu multa bucurie flexibilitatea interioara si toate beneficiile ce au venit odata cu noua atitudine.

SCHIMBAREA ESTE UN ALT NUME PENTRU REDESCOPERIREA PERSONALA!

Psih. SEVER SAVA – Master Practitioner, ARONLP, EANLP


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

iunie 9, 2020

Harta nu e teritoriul
Valoarea comunicării este dată de răspunsul primit
CORPUL ȘI MINTEA SE INFLUENȚEAZĂ RECIPROC

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}