fbpx

8 iulie 13

Oamenii fac cele mai bune alegeri la un moment dat

0  comments

“Maria, spune-mi te rog o alegere pe care ai luat-o la un moment dat, una care era destul de riscanta.”

“Nu-mi aduc aminte…De obicei nu iau decizii. Las lucrurile sa se intample.”

Aici discutia despre alegeri s-a oprit. A doua zi, mi-a povestit in drum spre iesire, despre un moment important din viata ei. La varsta de 28 de ani(acum are 29 de ani) a plecat din Bordeaux in Berlin. Fostul ei iubit, Karl, a dorit sa reia relatia cu ea. El pretindea ca o iubeste. Si ea considera ca are in continuare sentimente puternice pentru el.

Asa ca a luat decizia sa mearga la el. Chiar daca erau riscuri destul de multe sa nu mearga relatia si mai ales sa nu stie ce se va petrece cu ea in Berlin pe termen scurt si mediu, neavand un loc de munca, totusi a plecat. Tanara, frumoasa, indragostita, cu perspective de viitor. Asa era Maria in acea perioada.

In aproximativ doua saptamani relatia lor a aratat semne clare ca nu poate sa mai dureze. Dupa 5 ani de relatie, au descoperit, trecand prin multe incercari, ca trebuie sa mearga mai departe pe cont propriu. A urmat o perioada dificila pentru Maria. Nu isi mai gasea sensul in viata, precum nici sensul mutarii la Berlin.

Ce era de facut? O saptamana intreaga a durat pana cand a gasit un raspuns: studii doctorale! Aha! Dar cum se face treaba asta? A inceput sa caute si sa se informeze cu privire la posibilitatile de a-si incepe doctoratul in Germania. A gasit in Franta. Dar cel mai mult a atras-o Odessa si istoria ei. Maria este interesata de antropologie, cu precadere de modul in care oamenii se identifica prin intermediul orasului. Nu o sa intru mai in amanunt de atat.

Acum Maria are deja 3 luni de cand si-a inceput doctoratul, locuieste in Odessa si a castigat si o bursa doctorala. Calatoreste prin lume si are un iubit. Este fericita cu decizia luata de a se muta la Berlin chiar daca a trecut prin moment dificile.

In timp ce scriam articolul ma gandeam ce video este mai potrivit pentru acest articol. Mi-am adus aminte de piesa de teatru, “Doctor fara voie” a lui Moliere. Doresc sa o impartasesc cu voi pentru ca aici este atat de bine exprimat jocul complex si, in cazul de fata, amuzant al alegerilor.

Numele personajelor sunt fictive!

Autor: Sever SAVA, Psiholog, NLP Master ARONLP, EANLP


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

august 5, 2019

Iubirea din noi

Radu Sărăndan

iunie 14, 2016

Ascultă-ți liniștea!

Radu Sărăndan

aprilie 24, 2013

”NU AM CHEF AZI SĂ…’’

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}