fbpx

16 august 19

Vindecă rănile trecutului!

0  comments


     Te-ai întrebat vreodată ce sunt rănile? Ce sunt ele pentru tine?
     Care e definiția ta pentru conceptul de ”rană”?


     Când mă gândesc la răni îmi revine în minte o întâmplare pe care mi-a împărtășit-o una din clientele cu care am lucrat de-a lungul timpului...


     În copilărie, în clasele primare, în momentul în care suna clopoțelul, toți copiii o zbugheau pe ușă-afară, grăbiți să ajungă pe un deal din spatele școlii. Se strecurau printr-o crăpătură a gardului, și apoi se porneau să alerge din vârful dealului până jos. Clienta mea povestea întâmplarea cu mult patos; ”îmi amintesc fiecare detaliu de parc-a fost ieri”, spunea ea.

 
     Fiind, încă de pe atunci, cea mai înaltă din clasă, și prima în fruntea plutonului de jucăuși, în graba și euforia momentului, cu adrenalina pulsând în tâmple, într-una din zile s-a împiedicat rănindu-se la genunchiul stâng. Toți ceilalți copii au căzut, tăvălung, peste ea. Au cuprins-o mii de sentimente contradictorii: că nu e destul de responsabilă, că e inconștientă, că ar trebui să aibă grijă de ceilalți, ce va spune doamna învățătoare, cât de tare o vor certa părinții...


     Toate aceste gânduri îi treceau prin minte în timp ce privea, desenată pe genunchiul sângerând, rana căreia îi simțea pulsația fără a simți însă durerea. Lacrimi mari îi șiroiau pe obraji, corpul se răzvrătea în timp ce mintea nu reușea să proceseze cele întâmplate. Spunea că își mai amintește în continuare doar momentul când, în fața clasei, a fost bandajată cu grijă de doamna învățătoare... în timp ce era fascinată de faptul că are ocazia să vadă cum arată, și pe dinăuntru, trusa de prim-ajutor.


     Când rana s-a închis, clienta mea s-a accidentat de alte două ori, lovindu-se în același genunchi. Prima dată în marginea unei borduri, a doua oară în pădure, pe solul pietros, din alergarea în timpul căreia un companion de joacă o ținea de cordonul halatului cu care era îmbrăcată.


     Cele trei răni s-au vindecat. Mintea își amintea, și la momentul istorisirii, coaja pe care o făceau și îndârjirea cu care degețelele mici se încăpățânau să o rupă înainte de vreme. Timpul, conștiincios, a păstrat până astăzi cicatricele pe genunchiul stâng.


     Întrebarea pe care și-o punea clienta mea era: rănile s-au vindecat și ele doar pentru că rana s-a vindecat?


     Întrebarea la care aș vrea să-ți răspunzi astăzi este: ești convins că rănile sunt vindecate doar pentru că cicatricele de pe corpul tău arată că ele s-au închis?


     Cum rămâne cu agresiunile psihologice? Cu vorbele care dor? Cu momentele când te simți singur și-al nimănui? Cu zilele în care te-ntrebi de ce nu te iubește nimeni?


     Cui lași rănile care nu se văd? Crezi că cicatricele nu sângerează?

     Ai certitudinea că, dacă nu curge sânge, nu te mai doare?


     Rănile nu sunt, în timp, cele de pe trup, ci mai degrabă cele din suflet. Semnificația pe care mintea o acordă unei anumite situații, intensitatea la care o trăim și conotația pozitivă sau negativă pe care i-o acordăm creează, în modul nostru de a gândi, un tipar bine definit care spune, simplu: ”dacă fac asta, se întâmplă asta!”. Majoritatea oamenilor se străduiesc îndelung să rețină aceste patternuri, pentru a se proteja de suferință nemaifăcând aceeași greșeală pentru a doua oară.


     În urma acelor întâmplări, clienta mea nu a mai alergat niciodată zâmbind, nu a practicat niciodată vreun sport, a dezvoltat o hernie de disc și la o ședință de kinetoterapie i s-a spus că nu are voie să alerge pe bandă... Că nu are voie să alerge.


     Atragem tot ceea ce ni se întâmplă, afundându-ne inconștient, în tipare distructive de care nu ne dăm seama la timp. Iar atunci când o facem, e deja prea târziu pentru a reuși să le modificăm singuri.


     Împreună cu echipa Vreau NLP! România, am creat un instrument de lucru care te poate ajuta. Călătoria interioară [meditația ghidată] este modalitatea cea mai puternică de învăţare şi de rezolvare a problemelor, de accesare a resurselor, de autocunoaştere, de dezvoltare personală și de evoluție. În momentul când eşti orientat spre interior şi eşti în legătură cu mintea ta subconştientă şi cu toate resursele existente acolo, poţi realiza vindecarea, schimbarea şi transformarea, în direcţia pe care o doreşti.


     Te invit să accesezi link-ul de mai jos pentru a beneficia, gratuit, de meditația ghidată ”Vindecă rănile trecutului”. Așază-te confortabil și relaxează-te pentru câteva minute... călătorește în interiorul tău și observă lucrurile minunate care se găsesc acolo; descoperă posibilitățile infinite de vindecare pe care ți le oferă mintea ta subconștientă!… Succes!


     https://vreaunlp.ro/meditatii-ghidate/​​


     TRĂIEȘTE VIAȚA PE CARE ȚI-O DOREȘTI!


     Dr. Radu Sărăndan, Fondator Vreau NLP! România, Master Trainer NLPvreaunlp.ro



Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

septembrie 7, 2020

Vizualizarea intenționată

Radu Sărăndan

august 16, 2019

Despre prietenie. Și smerenie.

Radu Sărăndan

august 16, 2019

”Roșu, galben și albastru”

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}