fbpx

10 martie 14

Adolescenții

Noi suntem doua adolescente pe nume Gabriela si Sabrina din orasul Slatina, Judetul Olt eleve la Colegiul National Vocational „Nicolae Titulescu”-profil pedagogic. Dorim ca prin aceasta pagina sa impartasim atat cu adolescentii cat si cu parintii acestora, idei, impresii si intamplari din cadrul acestei varste minunate, adolescenta. In continuare, va vom spune cateva lucruri despre noi si va vom prezenta ideea noastra despre „Cum vedem noi adolescenta”.

Pentru noi, aceasta varsta este considerata ca fiind una minunata. La aceasta varsta am descoperit si vom descoperi in continuare lucruri noi, activitati noi si oameni noi. Noi avem o relatie deschisa cu parintii nostri, cu care chiar daca mai avem mici discutii in contradictoriu, mereu ajungem la un numitor comun deoarece ne-am dat seama de faptul ca ei ne vor cu adevarat binele si chiar daca unele dintre deciziile lor nu ne plac, mai tarziu ne dam seama ca ne sunt folositoare. Noi suntem interesate de voluntariat, o activitate facuta de placere in care sa putem atrage cat mai multi tineri, cu care putem schimba si dezvolta societatea. Amandoua suntem firi sociabile, incantate de lucruri si oameni noi. De-a lungul timpului, am intalnit multe genuri de adolescenti care aveau diverse preocupari din care zicem noi : „am invatat cate o lectie” La aceasta varsta, noi ne-am descoperit pe noi, ne-am dat seama de ceea ce ne place si de ceea ce dorim sa realizam in viitor. In aceasta perioada am dat nastere si am cunoscut noi sentimente si noi prietenii ce ne fac zilele mai vesele si frumoase . Se spune că această vârstă este una dintre cele mai frumose sau poate chiar cea mai frumoasă din toate , ne formam personalitatea , devenim oameni .Incepem sa distingem cu adevarat binele de rau , oamenii demni si persoanele ce ne doresc binele dar si raul. Viaţa de adolescent e ca o portiţă prin care eşti nevoit să treci pentru a merge mai departe.

Un picior este inca in copilarie, cautand inca sprijinul parintilor iar celalalt in incercarea de a fi adult,de a fi independent,de a decide singur, de a ne forma singuri caracterul , personalitatea. Noi incercam sa aducem in prim-plan adolescentul , cu nevoile , problemele si scopurile. Fiecare adolescent trebuie sa isi centreze atentia si pe activitati folositoare in dezvoltarea personalitatii. Noi dorim sa sugeram oamenilor implicarea lor in activitati voluntare, in activitati pentru folosul lor in primul rand , pentru formarea lor ca oameni. Ei trebuie sa-si controleze trairile, sa-si formeze anumite principii si sa aiba grija de ei.

Emotivitatea apare cu putere in adolescenta. Mania, nelinistea, gelozia, bucuria, sunt sentimente si trairi emotionale pe care adolescentul le resimte cu intensitate si pe care uneori nu le poate controla. Societatea starneste interesul, stabileste noi contacte sociale iar noi , adolescentii avem la baza un mediu ambient de dezvoltare. Adolescenta este varsta incertitudinii dar totodata poate fi transformata intr-o adevarata experienta frumoasa folositoare si inevitabila.

Moto-ul nostru este : Adolescenta este punctul forte in viata omului. In functie de trairile si actiunile ce le avem in adolescenta, ne vom forma caracterul si stilul de viata din viitor.


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

februarie 9, 2015

Condițiile succesului într-o carieră aleasă

Radu Sărăndan

iunie 25, 2014

Bucură-te de viață!

Radu Sărăndan

mai 11, 2014

Viaţa are gust şi fără droguri

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}