fbpx

25 iunie 14

Bucură-te de viață!

Tema pe care noi am ales-o astazi si pe care am o sa o impartasim si cu alti adolescenti face referire la frumusetea vietii care trebuie simtita din plin. „A trai este un lucru care se intampla cel mai rar in lume, majoritatea oamenilor exista, atata tot.”- George Orwell Exact cu aceasta problema ne confruntam si noi in zilele noastre. Foarte multi nu stiu sa se bucure de un zambet, de o floare, de o raza de soare sau de o imbratisare. Foarte multi adolescenti pun accentul pe latura materiala si financiara. Probabil din lipsa modelelor si a contextului nefavorabili psiho-social ei aleg alte drumuri, reusind sa fie dominati de orgolii si ambiitii de la o varsta prea frageda.

Cei mai multi dintre adolescenti uita sa se bucure de prezenta si dragostea parintilor, a bunicilor, a prietenilor lor. Nu stiu ce inseamna sa mearga sa se plimbe prin parc si sa citeasca o carte preferand cluburile si postarile pe Facebook alcoolul si alte preocupari si vicii mult prea nepotrivite varstei lor. Uitam cu totii de istoria si cultura acestei tari, promovand scandalurile si rau-voitorii. „La moda”, in scoli, pe strada sunt jignirile,certurile intre adolescenti, bataile intre adolescenti din motive stupide . Muzica de calitate este data uitarii preferand manele iar filmele sau piesele de teatru sunt inlocuite cu telenovelele. Nu stim sa mai vedem un film, sa-l traim, sa-l analizam.

Bucura-te de viata 4Noi, voluntarii, consideram ca nu in felul acesta poti spune ca iti traiesti viata frumos, ci cu totul altfel. In primul rand, trebuie sa ne bucuram in fiecare zi de orice lucru marunt si sa traim ziua in care ne aflam ca si cum ar fi ultima. Nu iti pune ambitia cu alti adolescenti pentru diferite obiecte sau statuturi. Gandeste-te la cateva scopuri pe plan personal, benefice in dezvoltarea ta ca persoana, iar apoi incearca sa-ti contruiesti drumul pana la ele pentru a le indeplini. Gindirea pozitiva aduce cu sine o imbunatatire a starii de sanatate, capacitatea de a trai cu mai mult entuziasm, bucurie interioara si lista este infinita.

Cand simti ca problemele te inconjoara, pastreaza-ti calmul si priveste doar partea plina a paharului, pentru ca intotdeauna in tot raul si in toate problemele exista un strop de ceva bun, fie doar si o morala poate. Nu iti face cunoscute problemele pentru cei din jur ci doar persoanelor apopiate si care sti ca mereu iti vor fi alaturi si te vor ajuta macar cu un sfat. La sfirsitul fiecare zile sa iti amintesti 10 lucruri frumoase intimplate in acea zi si sa multumesti pentru ele. La inceput o sa fie greu, probabil o sa gasesti doar 5, dar apoi o sa observi ca lista lista zilnica se mareste. Avem nevoie de exercitiu si pentru lucrurile minunate din viata noastra, inclusiv pentru amintirea lor.

Bucura-te de viata 1In fiecare zi spune „Te iubesc” oamenilor dragi, discuta cu ei, spune-le problemele tale, dar asculta-le si tu problemele lor. Fa-ti timp pentru a iesi in natura pentru a vedea ceva frumos, pentru a te plimba, pentru a calatorii, pentru a merge la un film bun, pentru a citii o carte buna, pentru a rosti un compliment frumos … Realizeaza-ti propriul vis in care tu sa fii personajul principal. Pretuieste viata si oamenii care sunt mereu langa tine. Gindeste-te doar la bine, la binele de care beneficiezi si azi si la binele de care ai nevoie! Vorbiti pozitiv, ginditi pozitiv zi de zi. Exersati in fiecare zi, in fiecare clipa. Invatati si prietenii sa gindeasca pozitiv, sa se exprime pozitiv.Atunci cind vorbim de binele de care avem nevoie ii comandam creierului sa caute solutii pentru a-l pune in practica. Continuati sa ginditi astfel pina cind va atingeti scopul.

Bucura-te de viata!

Evitati sa spuneti ca aveti nevoie de ceva bun si ginditi apoi ca acel lucru este dificil sau imposibil de obtinut. In acest caz nu faceti decit sa oscilati si sa atrageti raul in viata voastra. Nimic nu este imposibil iar cu putina rabdare si vointa, puteti sa va indepliniti dorinta.Cind reusiti sa aplicati aceste idei atunci cursul vietii se schimba, pentru a va crea viata pe care o doriti, pentru a trai intr-o mai mare armonie cu voi insiva si cu mediul inconjurator, pentru a fi mai fericiti, pentru a invata sa impartiti binele si cu ceilalti. Fi-ti pozitivi pentru ca viata este cel mai frumos dar primit de la Dumnezeu.

La sfirsitul unei zile nu uitati sa va luati citeva momente inainte de a adormi si sa repetati:
„Multumesc pentru ziua de azi!” „Multumesc pentru faptul ca atat eu cat si familie mea si oamenii dragi mie sunt sanatosi!” „Multumesc pentru bucuriile traite astazi!” Fiecare zi deschide o cale nouă către fericire. În aceeaşi viaţă, nu alta, în acelaşi oraş, nu altul, lângă aceiaşi oameni, nu alţii. Viaţa fiecăruia este o Ţară a Minunilor.

Matei Florina Gabriela, Voluntar VreauNLP Romania
Duta Maria Sabrina, Voluntar VreauNLP Romania


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

februarie 9, 2015

Condițiile succesului într-o carieră aleasă

Radu Sărăndan

mai 11, 2014

Viaţa are gust şi fără droguri

Radu Sărăndan

aprilie 7, 2014

Dezamăgire

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}