fbpx

11 mai 14

Viaţa are gust şi fără droguri

Drogurile sunt o problemă din ce în ce mai des întâlnită atât în rândul adolescenţilor, cât şi al adulţilor. Nu pot defini drogul printr-o definiţie sau formulă deoarece el este un cuvânt mult prea complex. De către fiecare om el este perceput altfel. Cei mai mulţi oameni încep să consume droguri fie din curiozitate, fie pentru a încerca senzaţii noi,fie pentru a-şi crea nişte stări noi prin care uită problemele întâmpinate si dificultăţile din viaţa lor.

Oricare ar fi motivul pentru care începi să consumi droguri, răspunsul meu este NU! Înainte de a alege să consumi droguri, gândeşte-te de zeci de ori dacă faci sau nu oalegere bună. De cele mai multe ori alegerea ne aparţine.Drogorile nu au putere decît dacă tu alegi să le-o oferi, altfel sunt inofensive.

Înainte de a încerca experienţe noi, trebuie să ne gândim dacă ne punem sau nu sănătatea sau chiar viaţa în pericol. Drogurile pot fi cauze grave ale îmbolnăvirilor, dereglărilor sau chiar decesului. De aceea noi trebuie să fim conştienti şi nu dependenţi!!!

Foarte mulţi oameni încep să consume droguri fără să se gândească la efecte si consecinţe, ci doar la experienţe si trăiri noi. Cei mai mulţi doresc săîncerce o singură dată după care cred ei că pot renunţa cu uşurintă la ele însă nu este aşa. Tocmai de aceea trebuie să ne ferim de capcana „primei daţi” care poate echivala în acelaşi timp cu capcana „ultimei clipe din viaţa în care eşti sănătos” sau chiar „a ultimei suflări”.

Drogul conţine anumite substanţe care şi-au găsit receptori în organismul nostru, care acţionează prin grăbirea, încetinirea, sau modificarea proceselor unui anumit organ. Totodată ele creează dependenţă . De aceea trebuie să fii coştient, nu dependent! Această dependenţa poate avea urmări foarte grave si urâte. Efectul consumului excesiv de droguri poate creea consumatorului anumite senzaţii, energii si dorinţe ce nu mai pot fi controlate de către acesta. O persoană care consumă des şi în mod repetat droguri poate ajunge un infractor în serie deoarece creierul său nu mai funcţioneaza normal iar comportamentul său se schimbă, el dorindu-şi altceva de la viaţă.

Pentru a avea o viaţă echilibrată în care să ai tot ce-ţi doreşti, trebuie să-ţi formezi nişte principii şi un program de viaţă sănătos din toate punctele de vedere constând în alimentaţie, comportament, practicarea unui sport, etc. Pentru început, stabileşte-ţi exact obiectivele pe care vrei să le duci la bun sfarşit. Pune bine în balanţăşansele pe care le ai pentru atingerea scopurilor si elementele care te impiedică să faci asta. Încearcă să ai răbdare si puterea de a trece cu bine peste toate problemele. Pentru a dispune de aceste două lucruri, trebuie să te înconjori de oameni sinceri, frumoşi, cu sufletul deschis care te pot ajuta oricând cu un sfat bun şi o îmbrăţişare caldăîmpreună cu puterea credinţei în Dumnezeu.

Gândeşte-te la faptul că fiecare problemă are cel putin o soluţie şi astfel îti va fi mai uşor. Nu te baza pe un singur lucru în viaţă pentru că astfel el va deveni obsesie. De-a lungul vieţii vei observa si intâlnii multe situaţii neprevăzute,multe şanse şi variante şi de aceea trebuie să fim oricând deschişi schimbarilor pentru că problemele nu se rezolvăşi viaţa nu se trăieşte după o anumită reţetă.

Viata are gust 5Cea mai simplă metodă de stimulare a creativităţii este sportul. Un studiu arată că persoanele care fac mişcare regulat sunt mult mai inspirate decât cele care preferă sa nu mişte un deget. De aceea, alegerea cea mai bună este sportul şi nu drogul. Fiind o persoană echilibratăşi cu credinţăîn Dumnezeu, te maturizezi si astfel devii stăpân pe dorinţele tale si felul în care vrei să-ţi trăieşti viaţa. Astfel, fii independent, nu dependent!

Chiar dacă cei mai mulţi consumatori de droguri consideră că substanţele pe care le consumă ei nu sunt puternice şi nu îi afectează, ei bine, ei se înseală. Aceste droguri uşoare, creeazăşi ele dependentăşi astfel, consumate pe termen lung distrug organismul. Atenţie, drogurile ucid uşor dar sigur!

În concluzie, vă rog şi vă sugerez să aveţi grijă în legătură cu deciziile pe care le luaţi şi ce drum alegeţi să urmaţi în viaţă!

Matei Florina Gabriela,
Voluntar Vreaunlp Romania,
Cls. a X-a, Colegiul National Vocational „Nicolae Titulescu”


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

februarie 9, 2015

Condițiile succesului într-o carieră aleasă

Radu Sărăndan

iunie 25, 2014

Bucură-te de viață!

Radu Sărăndan

aprilie 7, 2014

Dezamăgire

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}