fbpx

9 februarie 15

Condițiile succesului într-o carieră aleasă

Parerea mea este ca succesul in orice domeniu si activitate este determinat si conditionat de cativa factori precum : pasiunea pentru acel domeniu, curaj, incredere in noi, dedicare si sacrificii. Succesul nu va veni din lucruri marunte si cateva eforturi, ci va fi rezultatul tuturor zilelor ocupate si dedicate muncii si dorintei de diferentiere.

In primul rand, inainte de a alege un domeniu in care sa lucram, trebuie sa fim siguri ca este ceea ce ne dorim, ca este lucrul de care suntem interesati, pasionati si pentru care suntem dornici sa facem multe sacrificii spre a ajunge la rezultate deosebite.

In al doilea rand, o persoana care nu are suficienta incredere in ea si nu se iubeste suficiente pe sine, nu poate avea niciodata succesul deplin. Succesul este determinat si de motivatia noastra, de ceea ce ne determina pe noi sa continuam.

In al treilea rand, succesul nu poate aparea fara sa avem incredere in visele si in planurile noastre. Trebuie sa avem incredere in prezentul dar si in viitorul nostru.

Creeaza-ti foarte bine un plan, o strategie prin care sa iei in considerare toate posibilitatile inainte sa pornesti la drum! Fixeaza-ti scopurile foarte bine atunci cand te gandesti la ce cariera vrei sa urmezi si ce presupune aceasta, ce beneficii aduce si ce urmari are! In acelasi timp trebuie sa fii interesat si de dezvoltarea si evolutia ta personala permanenta.

De foarte mare ajutor sunt familia si prietenii. Ei te inteleg cel mai bine, te sustin, iti dau sfaturi si iti pot fi de mare folos.

Felul in care stii sa-ti construiesti relatiile cu cei din jur si in mediu privat si la locul de munca te va ajuta mult in cariera. Pentru o comunicare eficienta, invata sa-i asculti pe cei din jurul tau, sa le asculti sfaturile si indemnurile.

Nu trebuie sa consideram ca banii sunt singurul lucru care ne fac sa ne continuam meseria si viata. Bineinteles ca trebuie sa muncim, sa primim salariul dar nu trebuie sa facem din asta o obsesie sau sa uitam ca exista persoane care au si ele nevoie de timpul nostru si de apropierea noastra fata de ei. Echilibrul este important, asa ca ar fi bine sa ne cunoastem prioritatile si limitele si sa luam deciziile potrivite. Practica meseria pe care o ai de placere! Fii generous si vei avea o viata mult mai relaxata, echilibrata si frumoasa!

Dedica-ti timpul necesar meseriei tale dar in acelasi timp, nu uita de viata ta personala, de nevoile tale, de familia ta si oamenii dragi tie!

Articol scris de Florina Gabriela Matei


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

iunie 25, 2014

Bucură-te de viață!

Radu Sărăndan

mai 11, 2014

Viaţa are gust şi fără droguri

Radu Sărăndan

aprilie 7, 2014

Dezamăgire

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}