fbpx

25 martie 13

Despre oameni și inegalabila libertate personală

0  comments

A fost odata un copil picurat pe lume intr-un mod spectaculos de simplu: din iubire.

Trec pe repede inainte pana la momentul cand copilul ajunge pe la varsta de 17 ani. Copilul citeste carti, aduna informatii din mediul in care traieste si incepe sa-si creioneze, constient si nu numai, imaginea despre cine va deveni cand va fi mare si independent.

Trec pe repede inainte pana la momentul cand copilul ajunge cam pe la 30 de ani.

Filmul se poate derula si mai lent si ma pot opri putin inainte sau putin dupa. Intr-o dimineata se trezeste parca dintr-o data langa niste oameni, langa o persoana si se intreaba: Oare ce caut eu aici? Parca simt ca altul este locul meu…Parca vad si aud imagini si vise care sunt ale mele dar pe care nu le cuprind in realitatea actuala.

Ma intreb multe, ma intristez, apoi ma bucur. Incerc sa-mi gasesc explicatii ca sa fiu multumit. Si totusi…incep sa ma intreb DE CE? Incep sa caut raspunsul in mine dar nu il gasesc usor cum ma astept.

Continuu sa ma intreb de ce nu gasesc raspunsul?

Poate pentru ca nimeni nu m-a invatat vreodata ca raspunsul se afla in MINE…curios si fascinat, realizez ca am facut UN PAS… Incep sa imi amintesc ca am citit despre el o mie de ori, sigur am auzit pe altii jubiland si laudand ca si-au gasit raspunsul si totusi…eu nu il gasesc.

Raspunsul este in mine…cine altcineva sa ma invete daca nu chiar EU? Ce ma poate face simti, ce ma poate ajuta sa gasesc, sa ma formez sa ma cunosc mai bine? Realizez ca este vorba de MINE si de cunoasterea de sine. Asa este fericirea pentru mine.

Trec pe repede inainte pana la ziua cand citesc despre NLP – Programarea Neuro-Lingvistica.

Pot sa derulez filmul mai lent si ma pot opri putin inainte cand ma informez atent despre cum functionez, despre nevoile umane de baza si despre educatie, despre manipulare si reactiunea la autoritate, despre functiunea familiei si rolul parintilor in educatia si cresterea copiilor, despre privatiunile si nevrozele poporului roman, despre radacinile mele si cum am ajuns la intrebarile mele.

Continuu sa ma informez despre evolutie si oamenii care au succes, despre linistea interioara si cunoastere, despre asteptari contrafacute si credinte imprumutate din oficiu, despre limitare ca model de viata, despre cauzele acceptarii neconditionate a modelelor restrictive.

Descopar ca totul este adevarat.

Mi-am gasit raspunsul: nu exista raspuns absolut si general valabil!

CUNOASTEREA DE SINE PRIN SINE INSEAMNA LIBERTATE.

Trec pe repede inainte si iata-ma aproape de sfarsitul celor 2 ani de NLP.

NLP inseamna tehnici si procese care au la baza zeci de ani de munca, de experiente, descoperiri, asocieri, oameni cu valori puternice si educatie profunda, cu idealuri si curaj de a realiza ce si-au propus. NLP inseamna tehnici si procese care ma ajuta sa cunosc mai bine lumea mea, lumea care ma inconjoara si lumea care intra in lumea mea.

NLP inseamna un pas inainte in fiecare zi, catre cunoastere. Inseamna constientizare, acceptare, iertare, maturizare. NLP transmis de oamenii valorosi pe care ii iubesc este cea mai buna alegere pe care eu am hotarat sa o fac.

Nici nu-mi mai amintesc cum era cand nu ma puteam defini. Este senzational sa fiu libera si fara sa detin adevarul absolut. Ma bucur ca am avut inspiratia si curiozitatea – nu poti sa nu gandesti ceva inainte de a gandi, se afla in tine – si puterea – pentru care le multumesc si le sunt recunoscatoare – sa doresc sa aflu mai mult despre cum functionam si cum putem evolua.
Ma bucur ca m-am conceput din iubire pentru ca nu voi putea sa nu impartasesc iubirea oriunde ma aflu!

NLP este libertate si evolutie. Univers format din oameni liberi si bucurosi sa fie. Desi ne nastem liberi si fundamental egali, mediul in care traim candva, ne poate limita pana cand decidem sa nu o mai faca.

Articol scris de Andreea – Master Practitioner ARONLP, Vreau NLP! Romania


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

august 5, 2019

Iubirea din noi

Radu Sărăndan

iunie 14, 2016

Ascultă-ți liniștea!
Oamenii fac cele mai bune alegeri la un moment dat

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}