fbpx

27 februarie 13

De ce este așa de greu să faci schimbarea în viața ta?

0  comments

Frecvent, in timpul Cursurilor de NLP sau in timpul sedintelor de coaching, apare aceasta intrebare. Citind diverse materiale legate de acest subiect, cel mai des apare raspunsul: ,,Oamenii nu doresc sa paraseasca zona de confort’’ . Oare ce inseamna acest lucru si de ce se intampla asa?

Am stat ceva timp, gandidu-ma la acest aspect, si la modul cum se poate rezolva. De ce oamenii nu doresc sa paraseasca zona de confort.

Poate pentru ca in momentul cand pleci dintr-un loc pe care il cunosti foarte bine, chiar daca nu ai cele mai bune rezultate, e necesar sa dobandesti noi comportamente, noi moduri de a percepe si a intelege lumea. Astfel, e necesara o adaptare ,,functionala’’ la noul ,,EU SUNT ACUM’’.

Daca porniti de la ipoteza ca, de fapt, nu este dificil sa parasiti zona de confort, (care pentru fiecare dintre voi poate sa insemne altceva) ci, dificultatea apare din faptul ca va fi dificil sa-ti gasesti noile comportamente necesare gestionarii situatiei, atunci atentia voastra se poate focusa intr-o alta directie.

Adica spre o actiune directionata. Si lucrurile sunt mai simple, pentru ca parasiti acel ,,nu doresc sa parasesc zona de confort’’ si va orientati spre ceva, care poate deveni mai clar, in momentul in care va veti pune urmatoarele intrebari:

  1. Unde este locul in care doresc sa fac schimbarea?

……………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………

2. Care sunt comportamentele de care am nevoie?

a………………………………………………………………………………………………….

b………………………………………………………………………………………………….

c………………………………………………………………………………………………….

3. Care sunt convingerile necesare pentru sustine noile comportamente? Ce e necesar sa cred despre mine pentru a ma adapta la schimbarea deja realizata?

a………………………………………………………………………………………………….

b………………………………………………………………………………………………….

c………………………………………………………………………………………………….

Si, deja totul devine simplu – in NLP exista suficiente tehnici pentru a crea noi comportamente, pentru a schimba convingerile limitative si a alinia noul ,,EU’’, la conditile noi, pentru care s-au facut schimbarile respective.

De cele mai multe ori lucrurile complicate devin simple daca le privesti dintr-un alt unghi. Este suficienta o schimbare de paradigma si ceea ce parea de nerezolvat, sa devina un rezultat dorit.

Daca vei crede ca este usor sau daca vei crede ca este dificil sa faci schimbarea, in ambele cazuri ai dreptate. La urma urmei, poti trece la actiune, sau poti sta in continuare in ,,starea de confort in care esti acum’’ si sa te plangi cat de ,,naspa’’ e viata ta.

Daca crezi ca e adevarat ceea ce-ti spun, actioneaza! Daca crezi ca e fals, actioneaza – vino la o intalnire privata să aflăm ceea ce e mai bine pentru tine acum! Nimic mai simplu!

Radu Sărăndan – tel: 0744 366 157     e-mail: office@vreaunlp.ro

Dr. Radu Sărăndan, Fondator Vreau NLP! România, Master Trainer NLPvreaunlp.ro


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

august 5, 2019

Iubirea din noi

Radu Sărăndan

iunie 14, 2016

Ascultă-ți liniștea!
Oamenii fac cele mai bune alegeri la un moment dat

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}