fbpx

27 februarie 13

Eliberează-ți Viitorul!

0  comments

De ce să ne continuăm imaginar viitorul alături de anumite persoane? E o întrebare pe care cu siguranță v-ați pus-o. Sau poate ca nu. Sau poate că doar observați că stați perioade lungi de timp cu mintea fixată la o anumită persoană si făuriți vise în continuare sau poate trăiți în visul pe care vi l-ați construit în trecut.

În special viitorul imaginar alături de o anumită pesoana ni-l construim în momentul în care iubim enorm acea persoană și ne dorim să ne petrecem următoare perioada de timp alături de ea sau poate toată viața. Și începem să ne construim vise. Cum va fi? Ce vom face împreună? Vom avea copii sau nu? Ne vom construi o casă la țară sau la munte? Unde vom pleca în vacanțe? Și multe multe alte întebări proprii fiecărui cuplu. Și începi sa construiești un vis minunat în care te vezi cu persoana respectivă, cum te bucuri de fiecare clipa împreună. Visezi atât de frumos și minunat încât te întrebi cum de ți s-a întâmplat tocmai ție să întâlnești sufletul tău pereche. Și mai minunat este când persoana respectivă iți confirmă că și pentru ea s-a întâmplat același miracol. E o perioadă în care te simți extraordinar, totul în jurul tău capătă culori trandafirii și viața ți se pare mai mult decat minunată.

Și se întâmplă ceva[ poate că aceea persoană dispare într-un accident sau altceva]. Și te trezești singur. Dupa ce te simți vinovat că nu ai fost acolo să o salvezi sau că nu ai facut tot ce este posibil pentru a păstra aceasta relație, perioada care poate dura câteva luni, ani sau poate toată viața poate că dorești să începi o viață noua. Acesta este momentul în care  poți face acest exercițiu.

Numai dacă doresti să începi o viață nouă, să faci ceva cu viață ta și să nu-ți mai plângi de milă cât de cruda și mizerabilă este viața ta. [E minunat să joci rolul de victimă și să-ți plângi de milă. Cu siguranță ai multe beneficii!]

Stai cu tine și clarifică dacă dorești acest lucru. Acest exercițiu păstrează aminitirile minunate petrecute împreună, ceea ce a fost timp ,,adevarat’’ și va șterge doar acele construcții mentale care sunt reprezentate de imaginile și dorințele care au insoțit acele gânduri.

     Amintirile și trăirile din trecut rămân nemodificate!

Te invit să-ți găsești un loc în care să poți fi doar tu cu tine și pentru următoarele 15-30min să nu mai fii deranjat de nimeni. Închide-ți telefonul și uită de el. Poți să-ți pui melodia care îți place ție (NU muzica pe care ați ascultat-o impreuna!!!!!) pentru că știu cu siguranță că ați avut melodii minunate pe care le-ați ascultat împreună și care te duc cu gîndul la el/ea].

După ce te-ai așezat confortabil respiră profund de câteva ori și dă-ți voie corpului să se relaxeze… foarte bine. Te invit acum să faci o călătorie în interiorul minții tale până în momentul când ai identificat punctuli în care ai luat decizia de a-ți crea un viitor împreună cu aceea persoană. Fixează-l în mintea ta printr-un mod caracateristic ție. Orice metoda ai alege este foarte bine. Acum observă din acel moment care a fost construcția ta mentală a viitorului alături de aceea persoană. Vino cu observația până în momentul prezent.

Dupa ce ai identificat aceasta, urmează cel mai important pas al exercițiului. Fii atent! Imaginează-ți că ai o radiera [guma de sters] sau orice alt instrument care are o capacitate de a șterge totul. Începe să ștergi începând cu momentul prezent toate imaginile respectivei construcții mentale până ajungi în momentul punctului de decizie.

Verifică de câteva ori ca toate imaginile, sunetele să fie șterse foarte bine, totul! Foarte bine! Știu că uneori e dificil și poate să doară foarte tare. Dupa ce vei face asta va veni și perioada de liniște sau altceva pe care cu siguranță ai cautat-o de multa vreme și poate nici nu știi cat de mult ți-ai dorit aceasta. Apoi, spune mental sau cu voce tare, cum crezi tu că e mai bine pentru tine:

”Noul meu viitor poate începe acum! Am încredere în mine și în ceea ce pot face!  Mă așteaptă un viitor luminos, colorat și strălucitor! ’’ REPETĂ DE MINIM 3 ORI!

     ”Și în timp ce repeți aceasta, observă sau imaginează-ți ce culori minunate și pastelate sau strălucitoare are viitorul tău.

      Felicitări! Tocmai ți-ai modificat viitorul. Poți face acest lucru și pentru persoane pe  care le ”cari’’ cu tine de ani de zile, fantomele trecutului – cum le spun eu. Aceste persoane îți consumă din energia și atenția pe care poți să o dai viitorului tău. În loc să-ți focalizezi atenția înspre ceea ce îți dorești, pierzi timp și energie cu anumite amintiri care nu îți fac deloc bine! În momentul când aceste persoane vor rămâne doar în trecutul tău vei reuși să îți transformi timpul și energia în ceea ce dorești!

TRĂIEȘTE VIAȚA PE CARE O DOREȘTI!

O melodie pe care poți să o asculți în timp ce faci exercițiul este:


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

august 5, 2019

Iubirea din noi

Radu Sărăndan

iunie 14, 2016

Ascultă-ți liniștea!
Oamenii fac cele mai bune alegeri la un moment dat

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}