fbpx

27 februarie 13

Leadership

0  comments

Sau ”Cum sa conduci echipa, spre cele mai bune rezultate”

Cel mai important lucru este sa ne asiguram ca avem in echipa, oamenii potriviti. Acest lucru il facem printr-o evaluare riguroasa, urmand ca mai apoi sa trasam o strategie pentru echipa, pentru ca numai astfel, se poate depasi concurenta. Aceasta strategie, daca este bine aleasa, duce la un leadership eficient, acesta reprezentand intreaga influenta pe care o poate exercita o persoana asupra unei echipe de oameni.

Leadership-ul presupune in primul rand viziune. Este un termen care poate fi general valabil, pentru toate domeniile, incepand cu afacerile si terminand cu politica. La nivel de firma, de cele mai multe ori, leadershipul este orientat catre identificarea directiilor de actiune spre exteriorul firmei, in timp ce echipa manageriala isi concentreaza eforturile in interior, pentru a conduce firma in directia dorita de lider.

Talentul unui bun lider consta in capacitatea acestuia de a-si face inteleasa viziunea si de a-i determina pe membri echipei de conducere sa se mobilizeze, pentru a concentra toate eforturile umane si materiale de care dispune firma, in vederea atingerii obiectivelor stabilite. Un leader este o sursa de inspiratie, atat pentru echipa sa manageriala, cat si pentru angajati. Inspira incredere si cand propune ceva, toata lumea il urmeaza cu multa incredere. Nu intotdeauna leaderul este urmat de cei mai buni oameni din firma, ci de cei mai fideli.

Uneori, cei mai buni profesionisti pot avea probleme de relationare si pot crea probleme prin influentarea si boicotarea unor proiecte care se intreprind intr-o directie neagreata de acestia.

A fi un bun profesionist, nu inseamna automat, a fi un bun manager.

Au existat situatii, in care diversi angajati excelenti, au devenit pentru un timp manageri, dar performanta lor in noua functie a lasat de dorit. Nu oricine e nascut pentru a conduce.

Pentru a deveni buni manageri, angajatii trebuie sa se incadreze intr-un anumit profil psihologic si sa indeplineasca niste conditii de performanta, in functie de specificul firmei.

Pentru a deveni lider, calitatile de manager se innobileaza in timp, prin experienta. Managerul poate fi privit ca un lider in asteptare. Un curs NLP contribuie la definirea si cizelarea calitatilor ca si la identificarea si eradicarea comportamentelor neproductive.

O PARTE DIN BENEFICIILE PE CARE LE VEI AVEA IN URMA PARTICIPARII LA CURS:

         focusarea pe obiective: urmarirea si indeplinirea lor

         neprevazutul este ceva asteptat, chiar de dorit, nu mai reuseste sa ia prin surprindere pe nimeni

         gestionare excelenta a relatiilor cu angajatii, cu furnizorii si clientii

        intelegerea tendintelor mediului de afaceri, privindu-l din mai multe perspective nu doar din perspectiva companiei

       imbunatatirea procesului de comunicare

In general, liderul isi alege echipa, „dupa chipul si asemanarea sa”. Asa se explica, de ce, unele companii merg excelent si altele nu.

Un lider autentic, pe langa faptul ca este urmat de echipa sa si de angajati in actiunile sale, conduce afacerile pe o directie noua cu rezultate de necontestat. 

Dr. Radu Sărăndan, Fondator Vreau NLP! România, Master Trainer NLPvreaunlp.ro

Tel: 0744 366 157  e-mail: office@vreaunlp.ro


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

februarie 27, 2013

Comunicare Verbală și Nonverbală

Radu Sărăndan

februarie 27, 2013

Programează-ți Succesul!

Radu Sărăndan

februarie 27, 2013

Arta Negocierii

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}