fbpx

27 februarie 13

Programează-ți Succesul!

0  comments

”Cel mai mare orator din lume, este succesul.” (Napoleon Bonaparte).

Succesul este rezultatul actiunilor pe care le intreprindem. El este puterea prin care putem dobandi orice dorim de la viata. Succesul nu vine fara stradanie.

A continua sa traim „din inertie”, este ca si cum am calatori prin viata, fara a avea o destinatie clara, existand uneori riscul de a nu ajunge nicaieri. Pentru a ne face calatoria interesanta, se impune stabilirea unui itinerariu in functie de dorintele noastre. Pentru a nu ne rataci, este important sa ne stabilim rute clare, care sa ne conduca acolo unde ne-am propus si sa consultam din cand in cand harta care ne ajuta sa intelegem daca ne-am abatut sau nu de la traseul stabilit.

Cand am ajuns la prima destinatie, ne concentram eforturile pentru urmatorul traseu, spre urmatoarea destinatie. Cu alte cuvinte, odata atins orizontul, se creeaza un alt orizont.

Calatoria fara destinatie nu-si are sensul. Nu mai este calatorie, este deriva. Este ceva ce consuma energie, timp si poate duce la distrugere.

Destinatia calatoriei noastre personale este implinirea visului. Cand lucrurile nu merg in directia dorita, se impune o analiza personala de ansamblu, care reprezinta un prim pas spre procesul de constientizare a situatiei in care ne aflam si a necesitatii de schimbare.

Identificarea obiectivului presupune vointa de introspectie, adica disponibilitatea de a calatori spre interiorul nostru, invitandu-ne intr-un amplu proces de contemplare si autoreflectie.

Constientizarea obiectivului determina crearea unor conexiuni neuronale, care ne permit conturarea unei alte realitati, constiente de data aceasta, si care, prin vointa, ne ofera si solutiile referitoare la modul de actiune.

Exista o serie de obstacole care pot aparea in procesul de actiune pentru indeplinirea obiectivului, cum ar fi: teama de esec, lipsa de incredere, lipsa resurselor materiale sau lipsa unor comportamente, atitudini, aptitudini, dar NLP- ul vine cu vesti bune, enuntate chiar in doua din premisele sale:

  1. Daca cineva poate sa faca ceva, atunci oricine poate sa faca acel lucru
  2. Dispunem de toate resursele pentru a reusi

 

Avem destinatia, harta si stabilim ruta optima. Este momentul sa ne mobilizam pentru drum. Inainte de a porni la drum mai este ceva: sa invatam sa navigam dupa harta.

Fiecare efort si fiecare actiune creeaza experiente si prin acumulari ale acestora, ne dezvoltam intreaga personalitate.

Eliberandu-ne de rutina prin constientizare, putem sa devenim ceea ce ne dorim si sa realizam tot ceea ce ne propunem.

Daca in aparenta, resursele nu ne sunt suficiente, prin exercitii mentale bine controlate, ele se pot crea.

Intregul proces contribuie la reinventarea personala si putem deveni modele de inspiratie pentru altii, asa cum si noi am avut la randul nostru, modelele noastre.

Daca cineva poate ajunge unde mi-am propus, atunci si eu pot ajunge acolo… am toate resursele pentru a reusi!

Iar cand am reusit tot ce mi-am propus, se cheama ca am succes!

Alege un curs NLP!


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

februarie 27, 2013

Comunicare Verbală și Nonverbală

Radu Sărăndan

februarie 27, 2013

Arta Negocierii

Radu Sărăndan

februarie 27, 2013

Leadership

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}