fbpx

2 aprilie 13

Limbajul și gândurile

0  comments

Mintea si corpul se influenteaza reciproc, adica mintea si gandurile (prin limbajul si cuvintele insusite) ne influenteaza pozitia corporala.

Putem observa cand ne plimbam pe strada, persoane triste, abatute care se plimba si ele, cu o tinuta a corpului pe care ai putea-o defini ca si cum ar cara ceva in spate si o privire pierduta, indreptata in jos.

Sincer, nu cred ca in momentele respective gandurile acelor persoane sunt indreptate spre tumultul de fericire din sufletele lor sau a celor din jurul lor.

Am citit undeva o zicala care spunea ca ” problema nu este problema, ci atitudinea noastra asupra ei”. Ce rost are atunci sa ne intrebam: Cine este de vina?, mai constructiv ar fi Cum pot rezolva aceasta situatie?

Creierul si mintea umana nu recunosc negatia, o percep mai de graba ca pe o alta optiune sau varianta, de aceea este bine sau mai bine zis, indicat, sa verificam si sa fim atenti la ce alegem sa rostim dupa cuvintele care reprezinta negatia.

O parte componenta a Programarii Neuro-Lingvistice (NLP) este limbajul (cuvintele), prin care comunicam cu ceilalti si cu noi insine. In momentul cand ne insusim in vocabularul de zi cu zi cuvinte cu anumite conotatii ajungem sa ne identificam cu ele. Cuvintele sunt personalizarea si exprimarea verbala a viziunilor, sunetelor si sentimentelor percepute de noi.

Prin limbajul adoptat, alegem ce anume ne insusim si in acelasi timp, ce transmitem mai departe mediului care ne inconjoara.

Astfel gandurile devin cuvinte, ele pot sa confere un anumit comportament si atitudine fiecarui individ. La cursurile de NLP Practitioner oferite de Echipa Vreau NLP! Romania se studiaza si se aprofundeaza prin diferite tehnici, modul in care limbajul ne duce catre dezvoltare si succes.

Autor articol: Raul Rosca


Radu Sărăndan

Radu Sărăndan

DE ce să alegi Vreaunlp România?

     Dr. Radu Sărăndan este Master Trainer NLP, NLP Master Coach, Wingwave® coach, Senior coach ANC, absolvent de Master în Psihologie, Medic homeopat și are o experiență de peste 5.000 de ore de predare a tehnicilor de NLP și peste 1000 de ore de coaching.


• fondatorul proiectului Vreau NLP! România, unul din cele mai complexe programe de dezvoltare personală şi profesională prin tehnici de NLP.

• fondatorul tehnicii de eliberare a viitorului de așteptările din trecut.

• fondatorul mecanismului Racheta – de la demotivare la motivare maximă.

• fondator al proiectului de dezvoltare antreprenorială Coaching Organizațional pentru Succes

• co-fondatorul proiectului Catharsis Neuro-Lingvistic.

• co-fondatorul proiectului Călătoria Interioară.

• co-fondatorul proiectului de Leadership – Șlefuiește Diamantul.

• co-fondatorul proiectului Jurnalul unui adolescent – proiect destinat adolescenţilor.

• creatorul workhop-urilor “Devino femeia care iţi doreşti să fii”, “Atitudine de success” și “Programează-ţi viitorul”,

• co-fondatorul programului ”Vindecă rănile trecutului”

Related posts

Radu Sărăndan

august 5, 2019

Iubirea din noi

Radu Sărăndan

iunie 14, 2016

Ascultă-ți liniștea!
Oamenii fac cele mai bune alegeri la un moment dat

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Ce părere ai despre acest articol?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}